15 hackar för att skära matavfall och spara pengar

Hur man sparar pengar i butik och gränsavfall i hemmet

Förtunnad mat är bortkastad pengar. Tossing visade greener och utgått mejeri är ett sätt att leva för de flesta amerikaner-studier visar mellan 25 och 40% av all mat som tagits in i amerikanska hem slutar bli kastad bort. Lyckligtvis är det lätt att ta med det stora numret. Det är en kombination av att begränsa vad som kommer in i ditt kök och sedan använda vad som finns där.

1. Planera dina måltider

Var realistisk. Hur många middagar kommer du att laga mat hemma?

Hur mycket mat äter alla på bordet? Planera så många måltider som möjligt, med tanke på vad som redan finns i köket och utnyttja ingredienser som måste användas upp tidigare än senare.

2. Skapa och följ en inköpslista

Med din plan i hand gör du en lista över vad du behöver. Lite tid läggs in nu sparar mycket matavfall senare. Återigen: glöm inte att kolla vad som redan finns i köket och gör en plan för att använda den.

3. Överväga mer frekvent shopping

Det är lätt att överböja när du handlar i längre perioder. Överväg att öka hur ofta du går till affären så att du kan köpa mindre och minska behovet att "lagra" varje gång.

4. Kontrollera datumen

Titta på expiration och "use by" datum i affären och välj objekt med längre hållbarhetstid.

5. Dra fördel av bulkkorgar

Medan du köper i bulk kan du spara pengar om det är saker du faktiskt använder, det är inte vad vi pratar om här.

Hitta butiker som erbjuder obehagliga föremål som mjöl, nötter och kryddor i bulkfack som gör att du kan köpa exakt vad du behöver. Detta är särskilt användbart när du förbereder nya recept som kräver en ingrediens, du är inte säker på att du kommer att använda igen.

6. Förvara maten ordentligt

När du har fått dina planerade och köpta föremål som du är säker på, kommer du faktiskt att äta, var noga med att lagra saker på rätt sätt.

Kom ihåg att kylskåpsdörren är den varmaste delen, så det är bäst för kryddor och icke-mejeriprodukter som inte förstörs enkelt.

7. Håll kylskåpet organiserat

Ett kylskåp som är för fullt stör luftflödet och effektiviteten - ännu en anledning att prova mindre men oftare shoppingresor. Ett oorganiserat kylskåp gör det också svårt att se vad du har och är mer sannolikt att leda till dubbla inköp eller oätat mat.

8. Öva först in, först ut (FIFO)

Om någon vet om att hålla lock på matkostnader, är det restauranger. Följ deras exempel genom att använda äldre föremål först. Ett organiserat kylskåp gör det möjligt: ​​sätt nya inköp bakom maten som måste ätas först.

9. Använd så mycket av varje artikel som möjligt

Detta gäller mest för att producera varor. Vet att betegrönsaker kan tillagas precis som chard. Citrusskal kan stoppas i en burk socker för att doft den. Broccoli stammar kan skrällas för att göra dem läckra anbud. Vegetabiliska skal kan frysas och användas för att göra lager .

10. Kok realistiskt

Det är en sak att målmedvetet göra extra mat att frysa och njuta av senare, det är helt annat att konsekvent laga upp en hel pund pasta när din familj bara äter 3/4 av ett pund. Tänk på vad du kasta bort efter olika måltider och justera din matlagning i enlighet därmed.

11. Överför inte

Bättre att gå i sekunder än att slänga bort oätat mat på en tallrik.

12. Ät Leftovers

Visst hävdar vissa att de hatar dem, men kasta bort helt bra, redan kokt mat är ett allvarligt slöseri med resurser och tid. Försök uppvärma saker på nya sätt: smälta lite ost på toppen, hugga upp det och steka med lite ris, använd rester för att fylla hemlagad burritos eller stapla dem på lite brunt ris för en läcker kornskål.

13. Var inte en slav för att sälja-efter datum

Korrekt hanterad och lagrad mat kan vara mycket bra att äta bra förbi försäljningsdatumet stämplat på det. Om sakerna ser bra ut och luktar gott och smakar gott, är de troligen bra. Du behöver inte ett datum för att berätta att mjölken är sur eller att osten är mögelaktig, kasta de föremålen, men äta de goda.

14. Använd din frysers kraft

Lär dig vad du kan frysa och frysa mat innan de går illa för att köpa dig mer tid att njuta av.

Se hur man fryser frukt och hur man fryser grönsaker för att komma igång. Frysning av extra pesto eller tomatsås gör det möjligt för en super lätt middag i framtiden, och individuella portioner av grytor eller soppor gör bra lunchpaket.

15. Spåra vad du slänger bort

Detta hjälper dig att göra bättre, mindre slöseriösa inköpslistor framåt (och tillbaka till steg 1 ovan).

Det kommer alltid att finnas en viss mängd matavfall, sätta din jobb och lära dig om kompostering!