10-minuters rostad asparges

Asparges är ett grekiskt ord som betyder skott eller stjälk. Det är en av de grönsaker som absorberar smak väl och kan vara så klädd eller klädd som du gör det. Men eftersom det är ömtåligt kan det vara en skrämmande uppgift att laga mat. Inte längre. Rostning är förmodligen det enklaste, minst noga sättet att laga asparges, och resultaten är verkligen läckra. Sparrisen stannar fräsch och det finns liten risk för överkokning.

Smaksprutspetsarna av asparges kokar snabbare än stjälkarna, vilket är anledningen till att när det kokas eller ångas kan det bli överkokt och grusigt. Rostning är den perfekta lösningen.

Här är ett enkelt sätt att steka asparges utan att äventyra konsistensens konsistens. För 1 pund sparris, eller cirka 15 till 20 medelstora spjut, använd en stor rimmad bakpanna, till exempel en halvskivspanna eller stor gelépanna. Pannan ska vara tillräckligt stor för att sprida sparrisen i ett enda lager.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F.
  2. Tvätta sparrisen i en kolsyrare under kallt rinnande vatten. Klipp eller ta av de skarpa, träiga ändarna av sparrisen. De kommer vanligtvis att klämma av rätt på den plats där de blir tuffa eller träiga. Bara försiktigt böja och snäppa . Kassera ändarna eller spara dem för att användas till buljong eller sås. Skal av stjälkarna, om så önskas. Lämna spjutarna hela eller skär i kortare längder. Torka sparrisen torr med pappershanddukar.
  1. Kasta sparris spjut med 2 matskedar olivolja. Ordna spjutarna i ett enda lager i bakpannan. Stänk lätt med kosher salt eller havsalt.
  2. Stek i 8 till 10 minuter, beroende på aspargans tjocklek. Spetsarna ska vara ljust brunade.
  3. Stryk om så önskat stekt sparris med lite nybakad svartpeppar och citronsaft före servering.

tips