Asparges- och getostost Naan Pizza

Naan är östindisk platta som traditionellt bakas i en tandoorugn. Naan är mjuk och puffig och har en något rökig smak. Det kan tillverkas hemma eller köpas på många livsmedelsbutiker. För detta recept köper jag helvete naan i affären.

I detta recept är naan "pizza" toppad med sparris, pancetta och getost mättad med citron och basilika. Kombinationen av asparges, getost och pancetta är också bra på en vanlig pizza skorpe.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värmebrygga.

Kasta sparris med olivolja och krydda lätt med salt och peppar. Rör upp i ett lager på ett rimmat bakplåt.

Smäll sparrisen 6 till 8 minuter tills det är ömt och krispigt på spetsarna, var försiktig så att det inte brinner. Skaka pannan en eller två gånger medan sparrisen lagar mat. När sparrisen svalnar, skär varje stjälk i tredjedelar.

Koka pancetta i en stekpanna tills den är spröd. Avsätta.

Blanda försiktigt getost, citronskal och basilika. Avsätta

Om möjligt, sänka slaktkycklingens värme till lågt.

Ordna naan på en platta. Borsta lätt med olivolja.

Släpp skedar av getost på toppen av varje bit av naan, eller jämnt spridd getost ovanpå naan. Lägg asparges och pancetta jämnt ut på platta. Strö över svartpeppar eller röda paprikaflingor på toppen, om så önskas.

Lägg under köttet tills naan och getost är varm och mjuk, ca 3 minuter. Denna naan pizza smakar bäst när det är varmt, men kan också ätas vid rumstemperatur.

Vad är Pancetta?

Pancetta är i huvudsak italiensk bacon. Den feta fläskmagen botas med salt och kryddor och rullas in i en tjock rulle. Till skillnad från bacon är inte pancetta rökt eller sötad. Pancetta säljs ofta i runda skivor på deli-räknaren (där du kan ange hur tjock eller tunn du vill ha det) eller i små bitar som har klippts upp för dig (vilket är lämpligt för recept så här).

Pancetta ska kokas innan man äter. Den kan kokas i en stekpanna, precis som bacon, och läggs sedan till i många olika recept. Pancetta kan användas i stället för bacon i något recept. Det är fantastiskt i pastarätter, på pizza, över sallader eller kastade med sauterade gröna eller kokta grönsaker.