South Beach Diet Ovnsfryst Grönsaker Recept

Det finns inte ett bättre sätt att njuta av regnbåge av färskvaror än med enkla, raka ugnsrödda grönsaker. I detta recept karamelliserar ugnsrödning med ett stänk extra jungfruolja och smaksätter kucchini, squash, paprika, sparris och lök.

Denna speciella blandning av grönsaker är extremt hög i vitamin C, vitamin A och vitamin B6. Det är också en stor källa till naturlig fiber, folat, kalium och vitamin K, bara för att bara nämna några. När det gäller din hälsa kan du verkligen inte göra bättre än en vacker blandning av färskt grönsaker, beredd helt enkelt med lite krångel.

Färska grönsaker är alltid bäst, men om du längtar efter dessa sommartidens grönsaker under säsongen, försök att välja flashfryst grönsaker. De får inte vara så skarpa när de tinas upp, men de tenderar att hålla fast vid deras näringsmässiga värde bättre än produkter som har skördats och importerats utom säsongen.

Medan detta recept var anpassat från Dr. Arthur Agatstons South Beach Diet för programmets fas 1, behöver du definitivt inte vara på den berömda kosten för att njuta av den här.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 450 grader Fahrenheit.
  2. Medan ugnen är förvärmd, förbered alla grönsaker genom att skära i bitar i bitar.
  3. Placera sedan kucchini, squash, paprika, sparris och rödlök i en stor stekpanna och kasta med olivolja, salt och svartpeppar.
  4. Sprid grönsaker i ett enda lager på en bakpanna.
  5. Rosta i ugnen i 30 minuter, rör om ibland tills grönsakerna är ljust bruna och ömma.

Näringsrika fakta

En servering: Cirka ¼ av receptet

Per servering: 170 cal, 5 g pro, 15 g carb, 11 g fett, 2 g mätt. fett, 0 mg kolesterol, 5 g fiber, 586 mg natrium

> Källa

> South Beach Diet: Den läckra, doktor-designade, idiotsäker planen för snabb och hälsosam viktminskning av Arthur S. Agatston MD (Ballantine Books)

> Upphovsrätt 2003 av Arthur S. Agatston MD Reprinted with express written permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 176
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 12 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)