Vlada Vladic's Serbian Potato Fyllda Peppers Recept

Detta recept på serbiska potatisfyllda paprika är från Vlada Vladic , som föddes i Serbien. Medan det traditionella serbiska receptet inte innehåller tonfisk, lägger Vlada till att det innehåller protein i skålen, vilket gör den mer näringsrik för sin unga familj. Denna köttfria maträtt är perfekt för fasta tider som Advent och Great Lent.

Här är ett större foto av serbiska potatisfyllda paprika med tonfisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i stor stekpanna och tillsätt lök. Saute i 7-8 minuter. Tillsätt selleri och morötter och koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt vitlök, salt, peppar och potatis. Koka i 10 minuter mer, tillsätt vatten för att förhindra att potatis sticker fast på pannan. Blanda i persilja.
  2. Medan grönsakerna lagar mat i steg 1, tvätta paprikorna, skära av toppen och ta bort fröna. Lätt krydda med salt och lägg åt sidan medan du fyller på fyllningen.
  1. Vid denna tidpunkt till den kokta potatisblandningen, lägger Vlada de hackade peppertopparna, strimlad squash för smak och för att lägga en grädde i skålen och tonfisken (vatten och allt) för att fylla upp proteinet. Blanda väl.
  2. Värm ugnen till 350 grader. Lätt täcka en djup bakpanna med matlagningsspray. Fyll paprika med fyllning. Täck och baka 1 timme och 15 minuter. Servera med gräddfil och färskt bröd.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 480
Totalt fett 39 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 1,307 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)