Vitlök Brödsticks

Finns det något bättre än smörgås, vitlökspannmål? Särskilt när de kommer ut ur ugnen varm, täckt med örter och en hälsosam hög vitlök? Vi tror inte!

Dessa breadsticks rivaliserar alla italienska matkedjebryggare (vi kan vara bias), är lika läckra och kommer definitivt att vara borta innan du serverar din nästa kurs. De är galen beroendeframkallande och borde verkligen komma med en varningsetikett, för att vara ärlig. Så, överväga dig själv varnas.

Bästa delen om detta recept? Du kan göra dessa brödsticks super snabbt om du använder en färdiggjord pizza-deg. Om du har lite mer tid kan du gå hemlagad och använda pizzadeceptet nedan - det gör ett bra recept på bröd, pizza och kalzoner också!

Endera alternativet du väljer, dessa brödstänger är säker på att glädja alla på din matbord. Du kan till och med behöva göra en dubbel sats!

Vad du behöver

Hur man gör det

Om du gör det hemlagade pizza deg receptet, följ instruktionerna nedan. Om du använder färdig deg, var god och hoppa till "Brödstick" -delen.

Pizzadeg:

 1. Tillsätt jästen, saltet, sockret och oljan till det ljummet vattnet i en stor skål, föredraget skålen på en stativblandare, mixa försiktigt.
 2. Lägg på mjölet gradvis tills dugen inte längre klibbar och drar bort från skålens sidor. Fortsätt att knäda blandningen med degkroken i ca 3-5 minuter. Om degen är för klibbig, lägg till mer mjöl, ca 1/4 kopp i taget.
 1. Driven degen, och skålens sidor, med mer olivolja . Täck skålen med en ny trasa och låt den stiga i 1 timme på en varm plats.

Brödsticks :

 1. Förvärm ugnen till 425 F.
 2. Rulla ut pizzadegen på en bit oljad pergamentpapper med en oljad valsen i en tjock rektangel. Degen borde vara ca 3/4 tum till 1 tum tjock och göra ungefär en 8 x 11 tum rektangel.
 3. Skär degen i remsor med hjälp av en pizza degskärare eller mjölskrapa. Du borde kunna skära ca 10 (1 tum breda) remsor.
 4. Placera remsorna på ett oljat bakplåt. Du kan också ställa in bakplåten med pergamentpapper. Borsta remsorna med olivolja.
 5. Baka i ugnen i 20 minuter, eller tills det är guldbrunt och fluffigt.
 6. Vispa ihop smält smör, hackad persilja, basilika, vitlök, salt och vitlökspulver i en liten skål.
 7. Medan brödspinnar fortfarande är varma, borsta med blandningen ovanpå varje brödsticka och servera.
 8. Brödsticks kan också frysas. Vika bara de kylda brickorna i en generös mängd aluminiumfolie och sätt i frysen