Hallonstänger med kokosnöt och crumb toppning

Dessa skinniga lagrade hallonstänger (bild) baka till perfektion med lager av smörbrunt socker och havreskorpa och kokosnöt. Det är ett enkelt recept att förbereda, och resultaten är fantastiska. Om du gör dessa barer för en fest, ta med flera kopior av receptet.

Barerna kallar fröslös hallon sylt, men jordgubbar sylt eller konserver skulle vara läckra också. Tänk dig att lägga till ca 1/4 till 1/2 kopp hackade pekannötter eller valnötter till toppen för extra crunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4) Smörj en 9-tums fyrkantig bakpanna eller spraya den med nonstick-bakspray.
  2. Blanda i smörskålen smör, mjöl, granulat och brunt socker, havre och slagen ägg. Slå med en elektrisk mixer på låg hastighet, skrapa skålen ibland, tills blandningen är blandad men fortfarande något smulös.
  3. Reserv 2 koppar av smulblandningen och lägg åt sidan. Tappa den kvarvarande smulblandningen över botten av den tillagade bakpannan. Skaka hallon sylt jämnt över krumskiktet. Sprid sylt för att täcka, inom 1/2-tums kanterna.
  1. Stänk den flakade kokosnoten jämnt över syltskiktet.
  2. Stänk den reserverade smulblandningen jämnt över kokosskiktet.
  3. Baka hallonstängerna i ca 45 minuter, eller tills smultillningen har brunnit lätt.
  4. Kyl helt innan du skär i kvadrater.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 316
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 87 mg
Natrium 314 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)