No-Cook Vanilla Ice Cream Recept

En god vaniljglass är basen av många frysta efterrätter. Det här enkla vaniljglassreceptet kräver inte ägg eller matlagning, så det kommer snabbt ihop.

Med vanliga glass recept, vill du kyla din blandning innan du lägger den i isfrysen. Men eftersom det här är ett icke-kokt recept, bör mjölken och grädden fortfarande vara mycket kall. Om du lagrar skålen på din glassmaskin i frysen, kan du ha bra hemlagad vaniljglass på cirka femton minuter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ihop mjölken och granulatssockret.
  2. Rör försiktigt in i den tunga kräm och vanilj.
  3. Frys enligt anvisningarna för din glassmaskin.

Prova en äkta vaniljböna

Medan vaniljglass är bra är det ännu bättre när det görs med en riktig vaniljböna . Om du har en tillgänglig, är det lätt att ersätta det för vaniljextraktet i detta recept.

Använd en paringkniv , dela en halv vaniljböna i halv längd.

Skrapa ut fröerna och lägg dem och bägaren till grädden, mjölken och sockret. Kyl blandningen i minst trettio minuter (över natten är bättre). Ta bort bägaren och frys din glass som vanligt.

Hela mjölken är bäst

Du kan använda vilken typ av mjölk du har till hands. Men hela mjölken hjälper till att behålla texturen på din glass medan den lagras i frysen. Till exempel, efter två dagar i frysen, kan en glass med 1 procent mjölk bli lite för isig. Medan det smakar bra kan det här vara lite besviken.

Piska inte för mycket

Pipa inte blandningen för mycket när du lägger till den tunga kräman. Du vill inte slå för mycket luft i blandningen innan den går in i glassmaskinen, eller det kommer att ändra texturen på den färdiga produkten. Glassmakaren kommer att slå i mycket luft, så du borde inte lägga till det.

Ingen Glass Maker?

Detta recept kan tillverkas utan att använda en glassmaskin. Det kommer att ta mer tid och ansträngning, men det kommer fortfarande att smaka bra. Följ dessa steg-för-steg-anvisningar som visar dig hur man fryser din glass utan att köpa en annan liten apparat.

Gå framåt, lägg till smaker

Du kan göra denna vaniljglass till vilken smak du kan tänka dig. Lägg till kakaopulver för att göra chokladglass eller lägg till dina favoritglassmat. Smula smörgåskakor i färdig produkt, släng i chokladflis, eller virvla runt glassen med karamellband. Möjligheterna är oändliga, så bli kreativa.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 26 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 86 mg
Natrium 83 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)