Viktiga tips för Great Rotisserie Chicken

Spit rostad kyckling grillad perfekt på din Rotisserie

Varför har rotisserie kyckling blivit så populär? Inte bara hittar du dessa gyllene, rostade fåglar som säljs på restauranger, men många marknader har en rad av dem redo för att du ska ta hem och äta. Även de stora lagerbutikerna säljer dem. Varför? Eftersom de är lätta, speciellt om du har pengarna och kräver att köpa en av de jätte rotisserieugnarna som kan laga 50 fåglar i taget.

Det finns naturligtvis en annan anledning.

Rotisserie kyckling är fantastiskt om det tillagas ordentligt. Så hur kokar du en kyckling ordentligt? Det finns vissa steg för att grilla rotisserie kyckling hemma du vill följa. Men först kommer du att finna att några tips kan göra din fågel så god som någon från affären.

Det är helt enkelt som rostning

Först och främst, kom ihåg att rotisserie matlagning är en form av rostning. Att steka något betyder helt enkelt att du lägger den i ugnen som är otäckt. Att lägga en fågel på grillen med locket ner rostar.

Vad rotisserieen tillför först och främst är till och med matlagning. Eftersom fågeln ständigt befinner sig i en statlig rotation, kommer den att lagas jämnare.

Fuktig, men inte fet

Den bästa delen av denna teknik är att en rotisserie kyckling är självbaserad. Rotationen håller juicer i rörelse runt fågeln, håller fukten på plats. En rotisserie kyckling blir fuktigare än en som helt enkelt har rostats i ugnen.

Förmodligen är den slutliga anledningen till populariteten hos rotisserie kyckling fettinnehållet. Genom att placera kyckling på en rotisserie spytt där fett kan dränera i stället för i en frityr full av olja, är det en drastisk minskning av fett. Detta resulterar i en friskare, smidigare kyckling som har en stor balans mellan magert kött och fett.

Det är inte torrt, men det är inte heller stekt.

Känn din utrustning

Det första steget att rotisserie lagar en kyckling är att ha en sorts rotisserie och veta hur man använder den. Det är här den användarhandboken är till nytta. Var noga med att läsa den noggrant och att du förstår grunderna för rotisserieutrustning för din grill. Du vill inte ha något att gå fel när din kyckling är på spytten.

Krydda fågeln

Det är bäst att börja med en fräsch, inte fryst hel kyckling. Detta gör verkligen en stor skillnad och efter det är nästa tänkande att krydda.

Marinader, torra gnider och bastar kommer alla att fungera bra med rotisserie kyckling. Traditionellt tänker vi på att krossa kött på spytten, men det kan leda till bränning och kräver mer uppmärksamhet. Naturligtvis kanske du fortfarande vill basta under matlagningen för att hålla fågeln fuktig, men en bra marinaden kommer göra mer mot en saftig fågel än att applicera såser under matlagningen.

När du applicerar marinader eller gnuggar till din kyckling, gör ditt bästa för att få det under huden och köttet. Beläggning av huden hjälper till att göra det gott, men det gör inte mycket för köttet nedanför.

Med dessa enkla tips är du redo att skjuta upp grillen. Njut av denna erfarenhet och det kommer att göra kycklingen smaken så mycket bättre.