9-pojns Kyckling Curry Kryddor Recept

Under den brittiska kolonialperioden serverades curry med en mängd kryddor som bananer, jordnötter och chutney. Varje krydda serverades av en annan tjänare: en "pojke". Följaktligen var ju fler kryddor du erbjöd, desto mer pojkar kunde du ha råd med och ju högre din status, så en 10-pojkescurry var mer prestigefylld än en 5-pojkes curry.

Kycklingarna kan vara allt som vädjar till dig, och tanken är att varje bit karry skiljer sig från det sista som ger ett kalejdoskop av smaker och smaker. Jag tycker att söta smaker är särskilt bra med curry, men saltiga och smakliga smaker är också utsökta.

Liksom många sådana rätter är det bättre den andra dagen, så gör rester.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i en tung kastrull över medelhög värme tills den börjar röka. När avgasfläkten körs, tillsätt kryddblandningen och koka, ständigt omrör för att förhindra bränning, i fem minuter.
  2. Minska värmen till medium låg, tillsätt lök, vitlök och jalapeno och fortsätt tillagning i två minuter. Tillsätt kyckling, vatten och ättika, minska värmen till mycket låg, täck och simma i 90 minuter. Tillsätt kokosmjölk och värm noga.
  1. Servera över basmati-ris med toppade val.

Anmärkningar:

Jag föredrar en varm Madras currypulver. Påfyllningarna kan vara allt som helst, men frukten är särskilt bra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3113
Totalt fett 164 g
Mättat fett 53 g
Omättat fett 60 g
Kolesterol 837 mg
Natrium 846 mg
kolhydrater 135 g
Kostfiber 20 g
Protein 275 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)