Lätt recept för hemstil turkiska "Poğaça"

Jag älskar turkiska frukost mer än någon annan morgonmeny. En av mina favoriter är en mjuk, smörig frukostrulle som kallas 'poji'a' (poe-ah-CHA ').

"Poğaça" har en mjukpannkakts mjuka konsistens och fylls ofta med läckra fyllningar som svarta oliver, olivpasta, Feta, kryddad nötkött, turkiska pastrami som kallas "pastırma" (pah-stir-MAH), en kryddig Turkisk korv kallad 'sucuk' (soo-JOOK ') och potatismos.

Bagerier över hela landet förbereder färskt "poğaça" dagligen för frukostätare på farten. Många hemkockar har också sina egna recept för att servera vid mer avkopplande familjen frukostar och eftermiddagste samlingar.

Under de senaste åren har det blivit populärt att lägga till en blandning av färska örter som dillräk, oregano och mynta till degen. Detta ger rullarna en underbar, grön färg och smaken av örterna går mycket bra med ostfyllningar.

Du kan göra din "poğaça" så stor eller liten som du önskar. Bite-sized 'poğaça' går också bra med te och kaffe och gör bra tilltugg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först fyllningen. Smula feta eller getost med en gaffel. Lägg ca 1 matsked finhackad persilja. Om du lägger till örter i degen, släpp inte persiljan i fyllningen.
  2. I en stor mixskål, börja med ca 2 koppar mjöl, kombinera alla ingredienserna och arbeta dem med dina händer. Fortsätt knådning blandningen och tillsätt mjöl gradvis tills du har en jämn, fast deg ungefär lika fast som öronloben.
  1. Om du använder färska örter i degen ska du noga dem noggrant i degen. Bestäm vilken storlek du vill göra dina rullar. För frukostrullar, gör bollar av deg om storleken på en liten plommon. För bite-sized 'pożaça', gör bollarna om storleken på en aprikos.
  2. Ta en boll av deg och tryck ner den på en lättmjölkad yta för att platta den. Lägg en liten mängd av din valda fyllning i mitten. Vik cirkeln i hälften över fyllningen så att kanterna kommer ihop och klämma dem stängd mycket försiktigt. På en bakplåt kantad med fettbeständigt bakpapper, placera 'poğaça' sömmarsidan ner och smutta ändarna under försiktigt när du går. Din rulle ska vara en oval som är bredare och rundare i mitten och smalare i ändarna. Upprepa detta med alla degbollarna, lämna ungefär en tum mellan varje rulle.
  3. Med en konditorivaror borstar du toppen av varje rulle med äggula. Stänk sesam, vallmo eller svarta kumminfrön ovanpå varje rulle. Baka i en 350 ° F / 175 ° C ugn tills rullarna puffar upp och topparna blir en guldbrun.
  4. Servera 'poğaça' medan det fortfarande är varmt med färsk frukt konserver och honung.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 90
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 286 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)