Cook Fish Head Curry med precis rätt mängd värme

Trots att världen tror att curry kommer från Indien, kommer någon kompetent kock i Indien att berätta att det i indisk mat inte finns något som curry. Det finns kryddpasta som kommer i många sorter. Mycket få av oss som inte känner till indisk matlagning kommer inte att kunna känna igen dem alla, men vi känner till curry eller åtminstone det gula pulvret eller pasta som består av flera kryddor .

Curry, som vi känner till idag, kommer i tre färger - gul (mest kända), grön och röd. När vi säger fiskhuvudcurry, med hänvisning till den singaporeanska maträtten som har blivit en modern legend, verkar det som att såsen är röd, då röd curry måste vara den utvalda karryvaran. Men det är tydligare än riktigt. Eftersom det verkligen inte finns några curry-rätter i Sydostasien är alla indiska ursprung), är den röda såsen av fiskhuvudcurry i verkligheten en kryddblandning - sambal i malajansk mat - unik för varje kock och varje matstall. Och därför kan fiskhuvudcurryen från en viss matplats smaka bättre än fiskhuvudcurryen som serveras i andra.

I detta recept är fiskhuvudcurry kokad med matköpta currypasta för enkelhetens skull, så att kockar som gör maträtten för första gången inte blir överväldigade av antalet kryddor som måste rostade och slipas för att göra basen för skålen . Jag använde gul currypasta; du kan alltid välja grönt eller rött.

Tillagningstiden är baserad på fiskhuvudets vikt. Ju större fiskhuvudet är desto längre är koktiden. Du måste också justera mängden ingredienser om du använder fiskhuvud som väger mer än en halv kilo.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj laxhuvudhalvorna och klappa torrt. Pry eller scape av så mycket av skalorna som du kan utan att skada huden.
  2. Värm matoljan i en stor stekpanna.
  3. Smörj sjalottenlök, vitlök, ingefära, tomat och chilis med en liten fisksås, tills duftande och mjukad, cirka två minuter.
  4. Rör i karrypastaen.
  5. Häll i kokosmjölken. Säsong med mer fisksås. Koka upp.
  6. Sänk fiskens huvudhalvor i såsen. Ladla lite av såsen över dem
  1. Täck pannan, sänk värmen och låt svalna i 12 till 15 minuter eller bara tills det är klart. Smaka såsen ibland och tillsätt mer fisksås, om det behövs.
  2. Skruva ut fiskhuvudhalvorna och överför till en grundskål (eller två grunda skålar). Häll såsen över dem. Garnera med stekt lökskivor, rostat vitlök och snipped koriander innan du serverar.