Bakade Spaghetti och köttbullar

Bakade Spaghetti och köttbullar är en super lätt fem ingrediens gryta receptet som är säker på att bli en träff med barnen. Det här är komfortmat i sin mest rena form. Kombinationen av ömma pasta, salta och mjuka köttbullar, en lättskämd tomatsås och salt parmesanost är alltid välkomna, särskilt på den kallaste vintern.

Detta är ett underbart recept för upptagen kockar eftersom det är en en maträtt. Smaka bara på löken och laga pastaen tills den är nästan klar, mixa sedan allt ihop, täck det och släng det i ugnen. På ungefär en halvtimme kan du servera läckra spagetti och köttbullar.

Du kan använda dina egna hemlagade köttbullar i stället för de inköpta. Bara baka dem och lägg till grytan. Om du väljer att använda helvete eller fullkornspasta i detta recept, kan du behöva baka grytan lite längre. Dra bara ut en spaghetti-sträng och smaka den när du tror att den är klar. Spagetti ska vara ömt, men känner fortfarande lite fast - det är definitionen av al dente.

Du kan också lägga till fler grönsaker till detta fem ingrediensrecept. Jag skulle laga lite malet vitlök, strimlad morötter och hackad selleri tillsammans med löken för mer smak och näring. Och kom ihåg att den spagetti sås du köper kan vara näringsrik också; leta efter märken som lägger till fler grönsaker.

Servera detta lätta recept med rostat vitlöksbröd och en grön sallad kastad med färska grönsaker. Några iced tea eller ett glas rött vin skulle vara utsökt. Och njut av varje bit.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader F. Spray en 13 "x 9" glasbakningsfack med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.

Ta en stor kruka med vatten till koka över hög värme. Koka spaghettipastaen till nästan al dente; dränera och skölj med varmt vatten och lägg åt sidan.

Under tiden värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt löken; koka och rör om i 3 minuter. Lägg till de frysta köttbullarna ; koka och rör om i 3 minuter längre.

Tillsätt spaghettisås och rör om.

Häll vattnet i spaghetti såsburken; stäng burken och skaka kraftigt. Häll denna blandning i stekpannan och sätt till en simmer. Simma 4 minuter.

Rör i spaghettipastaen. Häll i den beredda gryta maträtten och toppa med parmesanosten. Baka i 25 till 35 minuter tills grytan är bubblig.