Apple Rabarber Crisp With Oat Topping

Rabarber är en grönsak som vanligtvis behandlas mer som en frukt. Det är ett populärt val för pajer, följaktligen sitt smeknamn, "pie planta". Rå Rabarber är ganska tårta, så det är vanligtvis kokt och sötat med socker eller andra sötningsmedel. Det är ofta parat med andra sötare frukter, som jordgubbar, äpplen och bananer, och du hittar den i alla slags pajer , kakor , sylt och konserver .

Rabarber växer som ett ställe i många områden. I områden med milda vintrar odlas rabarber som en årlig. Rabarber odlad i vithus eller milda klimat kommer att vara lite mildare och blekare än vild eller fält rabarber. Om stjälkarna är gröna än röda, kanske du vill lägga till några jordgubbar i beredningen för mer tilltalande färg. Eller lägg till några droppar röd matfärgning.

När du förbereder rabarber, skära av bladen och kassera dem. Bladen innehåller oxalsyra och andra giftiga ämnen, så äta aldrig dem.

Denna äppel Rabarber skarpa efterrätt är ett utmärkt sätt att använda din rabarber, och det gör en trevlig vardaglig behandling för familjen. Äpplen lägger till en viss konsistens till efterrätten, och brunt socker havregrill är helt enkelt sublim. För lite extra crunch och smak, var god att lägga till ca 1/2 kopp hackade valnötter eller pekannötter till toppningsblandningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim rabarbern och kassera bladen. Klipp stalkerna i 1/2-tums bitar.
  2. Skala äpplen och kärna dem. Skär äpplen i 1/2-tums tärning.
  3. Smörj och mjöl en 9-tums stekpanna.
  4. Värm ugnen till 375 F.
  5. I en stor skål, kombinera sockret, mjöl och kanel; blanda väl. Tillsätt det tärnade äpplet och rabarber tillsammans med apelsinjuice. Vrid rabarber och äppelblandning i den beredda pannan och pricken med smöret.
  1. I en annan skål, kombinera topping ingredienser tills väl blandat och smuligt.
  2. Stänk smulblandningen över toppen av rabarber och äppelblandning.
  3. Baka den skarpa i den förvärmda ugnen i ca 45 till 55 minuter, eller tills topping är brunad och frukt är öm och bubblor.
  4. Kyl överbliven apple Rabarber skarpa i upp till 3 dagar.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 377
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 400 mg
kolhydrater 63 g
Kostfiber 4 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)