Spanska Calamari ris (Arroz con Calamares) Recept

Calamari ris, eller arroz con calamares , är en bra första kurs eller sidrätter för en middag. Detta kalamari risrecept är enkelt att sätta ihop för alla som har äkta spansk mat och skaldjursmak.

Denna spanska skaldjurskål kan också serveras som huvudrätt, speciellt om du lägger till några bitar av en fast vit fisk som hälleflundra eller en handfull små musslor. Du kan också servera den med en annan typ av ris, inklusive ett svart ris. Det är alltid bra att ha ett mångsidigt recept till hands och det här är inget undantag.

Ris med bläckfisk har en stor fisk och skaldjur smak utan det extra arbetet med att förbereda en paella, och det kan serveras som en huvudrätt av en lätt middag. Förbered detta recept och se om det är en ny familjens favorit.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör bläckfisken noggrant och skär dem i ringar. Använd tentaklerna, men var noga med att ta bort ögat. Skala och finhack lök och vitlök. Skär peppar i små bitar.
  2. Värm några matskedar olivolja i en storbotten stor stekpanna. Smaka på lök och vitlök över medelvärme. När löken är gyllene, sätt i den röda paprika och fortsätt att sauté, rör om ofta, i ca 5 minuter.
  1. Medan lökblandningen suger, värm fiskbeståndet i en kastrull, men koka inte lagret.
  2. Tillsätt bläckfiskstyckena till lökblandningen och sauté i tre till fyra minuter. Tillsätt riset på stekpannan och rör om att belägga ris med olja. Lägg till mer olja om det behövs och "rostat bröd" ris i ca 2 minuter på medium värme, var försiktig så att du inte bränner den.
  3. Häll i fiskbestånd, saffran och rör om. Tillsätt salt och peppar efter smak. Simma tills riset är kokt. Lägg till valfria ärtor efter att riset är kokt. De lägger till lite färg och näringsvärde i maträtten.
  4. Vissa spanska familjer föredrar "soppigt" ris och kommer att servera denna typ av maträtt med buljong. Om du skulle vilja att det här är mer av en soppa än en torrare risrätt, lägg till lite mer fiskbestånd till pannan precis innan riset är färdigt att laga mat. I annat fall behåll det som det är, som en mindre soppa version.
  5. Ta av skålen från värmen och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 584
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 448 mg
kolhydrater 101 g
Kostfiber 7 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)