Struts

Det kan bara vara nästa kött på din grill

Tusentals år sedan jagade de gamla egyptierna struts för mat. Dessa stora flyglösa fåglar kan väga in på upp till 250 pund och stå 7 fot långa. Men i stället för att vara lik fjäderfä, är struts mycket mer som biff i smak och konsistens. Den har en stor mångsidighet och kan köpas på marken, skärs i steker, som korv och till och med varmkorv. När det gäller att laga mat, kan strutret ersättas för de flesta kött och grillar som mycket som magert nötkött.

Tillgången till struts kött är fortfarande ganska spottig, men med nya strutsrancher som dyker upp över hela världen blir det lättare att hitta. Ostrich visas också på menyn på många restauranger. Eftersom det är smalare och lägre i kolesterol än de flesta andra köttströmmar finns ofta i heath livsmedelsbutiker. Det finns också flera nätbutiker som nu bär struts, så du kan få den skickad praktiskt taget var som helst. Strutsindustrin grupper arbetar för att sprida ordet och tillgången på struts, så som tiden går kommer du förmodligen se fler och fler strutsprodukter på marknaden, vilket innebär att priset kommer att komma över tiden.

När det gäller matlagningströssel, kom ihåg två saker. Först och främst är struts kött slankare än de flesta kött du ska laga mat. Var noga med att inte koka över det och använd marinader för att hålla i fukten när den lagar mat. Också, eftersom det är så magert så ser du mycket mindre krympning under matlagningen.

För det andra är struts högre i järn än nötkött, så det har en mycket röd färg på den, även när den är ordentligt kokt. Jämför inte färgen med kokt nötkött när du bestämmer om köttet är lagat ordentligt. Den blir mörkare röd när den är klar. Det är därför som det är bäst att använda en kötttermometer för att kontrollera om doneness.

Struts bör kokas till en temperatur av 150 grader F för medium. Matlagningstiderna för struts är ungefär lika med nötkött, men håll ögonen på det tills du får en van vid att laga struts.

Som jag sa kan struts kött ersättas för det mesta köttet i recept. Det är ett utmärkt sätt att minska ditt fett- och kolesterolintag medan du fortfarande ger dig en köttig måltid. Struts absorberar smaker snabbare än nötkött, så du kanske vill minska marineringstiderna och begränsa mängden kryddor du använder för att kompensera. Strumpor har en stor smak av sig själv och är i allmänhet väl omtyckt av de pickiest äterna. Välj en billig klippa första gången du försöker det så att du kan vänja sig vid matlagningen och smaken av köttet. Efter det kommer du säkert att gå tillbaka för mer struts.