Vegan Lentil köttbullar Recept Med Glutenfri Mjöl

Lentil köttbullar är lika bra som "äkta" köttbullar, men de har den extra bonusen att vara näringsrik och lika bra. Detta vegans recept på lentil köttbullar är inte bara mjölkfritt utan äggfritt också. Användningen av glutenfritt mjöl lägger till ytterligare ett skyddslag om du befinner dig på en restriktiv diet. Medan det finns ett antal olika veganska köttbulle recept som använder andra ingredienser, såsom kikärter, brunt ris, blomkål, tofu, tempeh och seitan för att nämna några. Detta recept gör det enkelt att göra köttbollen ur svamp, linfrön, linser och glutenfritt pulver.

Serverar 4-6

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en medelstor gryta, kombineras linser, grönsakslager, lök och vitlök och kokar.
 2. Vrid ner värmen och låt linserna simma, täcka, i ca 20-25 minuter, eller tills det är mycket mjukt.
 3. Avlägsna från värme och mosa väl med en potatismask eller gaffel.
 4. Under tiden värm olivoljan i en liten stekpanna över medelhög värme.
 5. Tillsätt svamp och timjan och saut tills svampen är mycket mjuk, ca 4-6 minuter.
 1. I en matprocessor eller blandare, kombinera hälften av linsblandningen med svampen, markfrön och näringsjäst och bearbeta tills det är smidigt.
 2. Tillsätt den bearbetade blandningen till den kvarvarande linsblandningen och blanda med en träsked tills den kombineras.
 3. Rör gradvis in sorghummel eller rismjöl, en matsked i taget tills blandningen håller ihop. Låt blandningen nå rumstemperatur innan den bildas i bollar.
 4. Koka linsbollarna. Värm en liten mängd olja i en tung-baserad stekpanna över medelhög värme.
 5. Lägg linsbollarna i den heta oljan , bara laga mat så många åt gången som passar utan att röra varandra.
 6. Koka, vända linsbollarna för att bruna dem på alla sidor tills de är guldbruna, ca 4 minuter.
 7. Upprepa tills alla linsbollarna är kokta.

Ingrediensbyte och matlagningstips

Dessa veganska köttbullar gjorda med linser är lätta att förbereda och kan avnjutas på olika sätt: över spagetti med butiksköna eller hemlagad sås, på mjölkfri smörgåsbröd som köttfri köttbollsub, i en wrap eller på egen hand. När du gradvis tillsätter glutenfritt mjöl, lägg bara till så att blandningen håller ihop. Medan vissa människor föredrar att laga sina köttbullar genom i såsen som de väljer, fungerar de verkligen oändligt bättre när de först seares eller lätt sautas i en panna, eftersom det kommer att hindra dem från att falla ihop. Kasta med en varm pasta sås som denna mjölkfria tomatvodka sås och kokt pasta, njut av dem i en smörgås eller äta som de är!

Linjen köttbullblandningen kan göras upp till 1 dag i förväg och sedan formas till bollar och kokas.