Vegan Julfruktkaka Recept

Fruktkaka får alltid ett dåligt rykte. Det kan tyckas svårt att föreställa mig, men jag ser fram emot att äta denna veganska fruktkaka varje jul! Den här julferiensäsongen, istället för att köpa ett köpkött fruktkaka, varför inte göra din egen att dela med vänner och grannar den här semestern? Allt du behöver för att göra din egen hemlagad vegansk fruktkaka är en del kandad frukt (vanligtvis säljs i mellanmålen i närheten av nötterna och torkade frukter, eller kolla bakverkgången i din mataffär) och de vanliga tåringredienserna, inklusive mjöl, socker , natron, lite allspice för semester smak och ägg ersättare och vegan margarin för att hålla den vegan. Detta recept är enkelt och enkelt att förbereda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader och lätta smörj och mjöl en brödspanna. Du kan också använda en kakor med 8 tums diameter om du föredrar det.
  2. Använd sedan en gaffel, piska äggbytet i 4 matskedar tills det är luddigt.
  3. Placera vegan margarin , socker, kandad frukt, vispad ägg ersättare och 1 1/4 kopp vatten (eller apelsinjuice) i en kastrull. Låt blandningen koka, låt sedan svalna i 10 minuter, omblandning ibland.
  1. I en stor skål siktas mjöl, bakpulver, natron och allspice tillsammans. Blanda sedan i den kokta blandningen tills den kombineras väl, och överför smeten till en smord loaftunna eller en smord 8-tums kakaformad tenn.
  2. Baka din vegansk fruktkaka i föruppvärmd ugn i 35 till 40 minuter.
  3. Låt ditt fruktkaka svalna helt inuti tenn eller bakpanna. Fruktkaka serveras vanligtvis rumstemperatur eller kylt. Du kanske vill drizzle bara lite veganis på toppen om du gillar super söta efterrätter.

Njut av din hemlagad vegansk fruktkaka till semestern! Letar du efter mer vegetarisk och vegansk jul och semester hjälp? Kolla in den här fullständiga samlingen av veganska julkakor här , veganskak recept. och vegetariska och veganiska julhelgsmat .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 173
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 307 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)