Choklad Jordnötssmörjmuffiner

Vad kan göra muffins bättre? Lägg till choklad och jordnötssmör, förstås! Choklad Jordnötssmörjmuffiner är ett gott och gott snabbbröd recept för frukost, brunch och snacks. Och muffinsna är frostat med en ganache gjord med smält choklad och jordnötssmör.

Dessa muffins kan vara efterrätt, eller en underbar efterskola behandla för barn. Receptet görs mer som en tårta istället för ett snabbt bröd, vilket gör texturen mycket smidig och delikat, till skillnad från en muffin, som har en mer öppen och tyg struktur. Om du vill göra mer muffins, dubbel inte receptet; fördubbling av bakningsrecept kan vara knepigt och resultaten kan inte vara lika bra. Du måste bara göra två eller flera satser. Men det kommer inte ta lång tid eftersom det här receptet är väldigt enkelt.

Se till att du förstår donationstester när du baka. Dessa muffins ska springas tillbaka när du rör dem i mitten, lätt, med en fingertopp. Kyl dem på trådställen; de är underbara ätit varma, eller du kan låta dem svalna helt. Förvara muffinsna i en lufttät behållare vid rumstemperatur upp till 4 dagar. De kommer inte att vara så långa!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 grader F.

2. Linje 12 muffinkoppar med papperslinor och lägg åt sidan.

3. I en stor skål, kombinera 1/2 kopp jordnötssmör och det mjukade smöret och slå bra tills det kombineras. Tillsätt brunt socker och socker och slå tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt ägg och vanilj och slå bra i ytterligare en minut.

4. Kombinera mjöl, kakao, bakpulver och bakpulver i en sikt eller en sikt.

Sifta in i jordnötssmörblandningen; sätt i mjölken och rör om tills smeten är jämn. Vik i 1 kopp chokladflisen.

5. Sked smeten i de beredda muffinkopparna, fyll på vardera ca 3/4 full.

6. Baka muffinsna i 20 till 25 minuter eller tills muffinsna fjädrar tillbaka när de lätt berörs i mitten. Ta bort muffinsna från muffinsbladen till trådställen för att svalna.

7. I en liten skål kombinerar 1/2 kopp chokladflis med 2 matskedar jordnötssmör; Mikrovågsugn på medium effekt i 1 minut, sedan avlägsna och rör om tills slät. Frost muffinsna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 351
Totalt fett 20 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 53 mg
Natrium 348 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)