Gingerbread Waffles

Dessa pepparkakor våfflor är super lätt att piska tillsammans för en snabb semester frukost. De har precis nog krydda och är lite söta!

Våfflor är en personlig frukost favorit av mig. Om jag var tvungen att välja mellan pannkakor och våfflor , skulle det alltid vara våfflor. Jag älskar sina lilla krokar och krokar. Jag älskar hur jag kan ta tag i dem, sans sirap. Och med våffeljärn är det roligt. När vi växte upp fyllde vi kramarna med gräddfil och täckte dem med lönnsirap. Jag älskar fortfarande att äta dem på det sättet, och jag älskar att konvertera våra husgäster till sädkrämvaffelälskare!

Du kan använda olja i detta recept, men smält smör är så mycket bättre. Var noga med att låta smöret svalna lite innan du lägger det till mjölken och ägget, du vill inte att smöret ska förvränga ägget ! Ibland blandar jag smöret med mjölblandningen först och lägger sedan på mjölken och ägget. Smeten ska vara tjock, men inte för tjock. Du kan alltid lägga till mer mjölk eller mjöl om det behövs.

Var noga med att starta vaffeljärnet på högt och vrid det ner till medellång eller så som våfflorna lagar mat. Du vill utveckla ett fint krispigt yttre, men du vill inte bränna dem (såvida du inte är min mamma, hon är den brända bröddronningen!)

Om du gör dessa våfflor till en folkmassa kan du hålla dem varm i ugnen! Förvärm din ugn till 200 grader, lägg ett kylskåp över ett kakan och lägg de kokta våfflorna på toppen. De kommer att hålla sig varm och krispig medan du lagar de återstående våfflorna!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värmevaffeljärn på högt. Det är inte nödvändigt att smörja järnet
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en stor skål.
  3. Vispa mjölken, ägg, kryddor, melass, socker och smör i en flytande mätkopp eller separat skål.
  4. Tillsätt den våta blandningen till den torra och rör om tills den kombineras. Rör inte för mycket, några små klumpar är okej. Smeten bör inte vara för tjock eller tunn. Du kan lägga till mer mjöl eller mjölk om det behövs.
  1. Tillsätt en 1/2 kopp till vaffeljärnets mitt och laga i 2-3 minuter tills det är guldbrunt.
  2. Topp med smör och REAL lönnsirap!
  3. Håll dem varma i en 200 graders ugn medan du lagar de övriga våfflorna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 424
Totalt fett 32 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 803 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)