Rengöring av en rostfritt stålgrill

Nu när du har ditt glänsande nya rostfria stål, behåll det så

Så, du köpte en ny glänsande rostfritt stål grill eftersom det såg bra ut och eftersom du tänkte att det var bra, rostfritt. Gissa igen. Inte allt rostfritt stål skapas lika och bara för att de kallar det rostfritt betyder det inte att det inte kommer att fläcka, missfärga eller till och med rost. Du behöver använda vissa förebyggande medel, rengöringsmedel och armbågsfett om du ska behålla den rostfria grillen glänsande och ny.

Få ett lock

Det första du behöver göra för att hålla din rostfritt stål grill ser ny ut är att ta hand om det. Det betyder att du behöver ett bra kvalitetslock. Omslaget släcks precis innan du flammar på grillen och det går tillbaka så fort det svalnar. Detta kommer att hålla elementen av din grill och hålla det ser bra ut. Ett bra grilllock gör att fukt ut, men inte in. Ett lock som släpper in fukten är ganska värdelöst och ett lock som fäller in fuktighet är ganska mycket värre än inget överdrag alls. Leta efter skydd som släpper ut fukt. De är vanligtvis gjorda av vinyl och inte bara vinyl utan tjock tung vinyl. Du kan också få skydd från SunBrella eller Denier, det här är också bra material. Skyddet ska ha ett filtfodral på insidan för att absorbera överskott av fukt och dra bort det från grillen. Filtfodret skyddar även grillen från själva locket genom att vaddera locket.

Rengör din Grill

Nu när du har ett lock måste du hålla dig ren . Fett- och matpartiklarna kommer att korrodera även högsta kvalitet rostfritt stål med tillräcklig tid. Detta är särskilt ett problem eftersom vi brukar använda sura marinader och såser på grillen. Dessa kommer att döda din grill oavsett hur mycket pengar du spenderade på den.

Nu kan ingenting som jag säger få dig att städa dig regelbundet, men tänk på hur mycket du spenderade på din grill. Nu dela det numret med fem. Om grillen varar i fem år (något mer än genomsnittet) är det summan av pengar du spenderade på din grill per år. Om du kan öka livslängden på din grill med bara ett år, skar du bara kostnaden per år med 20 procent. Få ut mesta möjliga av din investering genom att rengöra din grill .

Rengöring av rostfritt stål

När det gäller rengöring av rostfritt stål måste du komma ihåg att det här materialet kommer att repa lätt och när det står mot en kraftbuffert eller bara lever med den. Använd aldrig stålull eller metallborstar för att rengöra grillen. Du måste också undvika att använda slipmedel. Prova rengöringsmedel för stekpanna eller rostfria städare som du kan köpa i de flesta butiker. Du kan prova apparatbutiker eftersom de brukar veta lite mer om vad de säljer. En renare jag har försökt är Bayes BBQ Grill Cleaner. Dessa saker fungerar som rengöringsmedel och skyddsmedel så att det inte bara rengör ditt rostfria stål men hjälper till att hålla det på så sätt. Annars borde du rengöra grillen med en mjuk trasa och en icke-slipande rengöringsmedel av god kvalitet.

Det handlar verkligen om allt du behöver. Det finns rostfria polermedel, men kom ihåg än vad som helst som lämnar bakom en film eller så kommer det att bli utsatt för värmen på din grill. Rostfritt stål poler kan missfärga under intensiv värme och göra din grill ser sämre ut, inte bättre.