Orange Tårta Med Orange Frosting

Denna orange tårta är otroligt läcker. Den fuktiga, mjuka kakan har fantastisk konsistens och frosten ger den ännu mer levande oransmak. Apelsinjuice och marmelad smakar kakan. Det kräver appelsinjuice, men det är gott även utan det.

Garnera kakan med lite apelsinskal, chokladkrullor eller hackade nötter. Jag toppade den orange tårtan (bilden) med några hackade valnötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 350 F.

Smör en 9-by-13-by-2-tums bakpanna och sedan damm med mjöl.

I en skål kombinerar du allmjölksmjölet, bakpulveret och saltet. rör om att blanda de torra ingredienserna torrt.

I en blandningsskål med en elektrisk mixer, grädda 1 kopp mjukat smör tills det är jämnt. Gradvis tillsätt det granulerade sockret och slå tills ljus och fluffigt. Slå i äggen, en i taget, slå bra efter varje tillsats.

Tillsätt marmelad och orange slå tills det är väl blandat.

Slå i mjölblandningen i tre tillsatser, alternerande med apelsinjuice och sluta med mjölblandningen. * Slå bra efter varje tillägg.

Vrid smeten i den tillagade bakpannan och sprida jämnt.

Baka i den förvärmda ugnen i 30 till 35 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av kakan kommer ut ren.

Kyl helt före frostning.

Orange smör frostning

Sifta konditorernas socker i en blandningsskål. Lägg till 4 matskedar av mjukat smör, 1/2 tesked vaniljextrakt, en nypa salt och 3 matskedar apelsinjuice. Slå med en elektrisk mixer tills den är jämn. Lägg till mer apelsinjuice, 1 till 2 teskedar åt gången tills önskad spridningskonsistens uppnås.

Frost den kylda tårtan.

* Slå i ungefär en tredjedel av mjölblandningen, en halv apelsinjuice, ytterligare en tredjedel av mjölblandningen, resterande apelsinjuice och sedan den sista tredjedelen av mjölblandningen.

Du kanske också gillar

Orange Sour Cream Cake

Tranbär Orange Bröd Med Orange Iscing

Ambrosia tårta med kokosnöt och orange skivor

Cranberry Orange Pound Cake

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 331
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 443 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)