Nutella barer

Hasselnötter och choklad kombineras i dessa dekadenta Nutella barer. En krispig spannmålskorpa fylls med ett lager av rik Nutella och choklad, prydda med hasselnötter och doftande med apelsinskal. En glansig chokladkaka fyller i dessa gourmetbarkakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 8x8-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.

2. Förbered först den skarpa korsten. Placera spannmålen i en stor värmesäker skål och lägg åt sidan. Lägg ¼ kopp vatten, ¼ kopp granulerat socker och 3 msk majssirap i en mycket liten kastrull över medelhög värme. Rör om blandningen tills sockret löser upp, borsta sedan på sidorna av pannan med en våt pastryborste för att förhindra att sockerkristaller bildas.

Sätt in en godtermometer och fortsätt att laga blandningen, utan omrörning, tills den når 240 grader på termometern.

3. När sockersirapen når rätt temperatur, ta av det från värmen och rör om 3 matskedar smör tills det smälter. Häll blandningen över spannmålen och rör om tills den kombineras. Skrapa spannmålet snabbt i den färdiga panelen och tryck in det i ett jämnt lager.

4. Gör sedan choklad-Nutella-skiktet. Placera 1 kopp halvkaka chokladflis eller hackad choklad i en stor mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om efter 45 sekunder för att förhindra överhettning. Rör chokladet tills det smälts och slät.

5. Tillsätt Nutella, hackade hasselnötter och apelsinskal till smält choklad och rör om till jämn och väl kombinerad. När alla ingredienserna är införlivade, häll Nutella-blandningen över skorpan i pannan och släta i ett jämnt lager. Kyl stavarna medan du gör det sista chokladislagret.

6. Placera resterande ½ kopp chokladflis eller hackad choklad, resterande 4 matskedar smör och resterande 1 tesked majssirap i en mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn tills smält, rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning. Rör om choklad tills den är slät och blank.

7. Häll glasyret över Nutella-skiktet och slätt det jämnt över toppen. Kyl för att ställa in lagren, ca 1 timme. När du har satt, ta bort godiset från pannan med folien som handtag och skär i små rutor för att servera.

Nutella barer smakar bäst när de får sitta vid rumstemperatur i 10-15 minuter före servering. Dessa stänger blir mycket mjuka när de utsätts för heta temperaturer, så det är bäst att förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 53
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)