Spenat Quiche Recept för upptagna kockar

Du kan använda denna grundläggande vaniljfyllning och lägg till nästan alla kokta grönsaker eller kött för att skapa din egen specialitet.

Quiches är vanligtvis bäst när de är enkla. Det enklaste är bara en kombination av ägg och grädde och ost, bakat i en pajskal. Detta recept är lite annorlunda eftersom det använder en vit sås. Det gör quiche mycket fluffigare och ger den en väldigt flätig textur.

Du behöver verkligen dränera spenaten väl för detta recept. Hakad frusen spenat innehåller ett ton vatten. Om det mesta av det vattnet inte avlägsnas kommer det att släppas under bakning och quiche kommer aldrig att installeras korrekt. Krama det i dina händer och lägg det i en kökshandduk och klämma väl.

Du kan göra detta recept med andra ingredienser om du vill. Några hackade och dränerade kronärtskockshjärtor skulle vara underbara, som skulle vissa kokta sparris, skuren i 1 "längder. Du kan också lägga till kokad bacon eller skinka till receptet.

Servera denna quiche med en grön sallad kastad med avokado och lite iste eller mjölk. Detta gör en härlig lunch eller lätt middag för företaget.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Förbered pajskskorpen och lägg åt sidan.
  2. Smält smör i en tung stekpanna över medelvärme och tillsätt lök och vitlök. Koka och rör om i 4-5 minuter tills grönsaker är ömma.
  3. Tillsätt mjöl koka och rör om i 3-4 minuter tills bubbla. Detta kallas att göra en roux . Tillsätt sedan halva och halva och koka, omrör hela tiden tills blandningen förtorkar, ca 4-5 minuter. Ta av stekpannan från värmen.
  1. I en stor skål, kombinera grädde, salt, peppar, ägg och muskotnöt och slå bra för att kombinera. Rör i lökblandningen.
  2. Se till att spenat är mycket väl dränerat (tryck det mellan skikt pappershanddukar eller pressa det i en kökshandduk) och vik i blandning. Lägg till Havarti och Colbyostar.
  3. Häll spinatblandningen i pajskorpa och strö över parmesanosten.
  4. Baka spenatquicheen vid 350 ° F i 40-50 minuter tills fyllningen är puffig och inställd. Låt stå 5 minuter, skära sedan i kilar för att servera.