Vad är bukvete? Bovete definieras.

Är det detsamma som Kasha? Är det en spannmål? Är det Glutenfritt?

Bovete, som vanligen finns i r aw matdiet recept, har ett lite bedrägligt namn som lätt kan orsaka förvirring. Bokhvet är inte vete, det är inte heller relaterat till vete. Liksom många av de andra så kallade " hela kornen " är bokhvet inte tekniskt ett spannmål eller en spannmål.

Så var kommer det ifrån? Bovete härrör från frö från en blommande växt. Flera andra livsmedel brukar ses som hela korn, inklusive quinoa , är faktiskt frön och inte heller korn.

Är bukett glutenfri?

Eftersom bovete är faktiskt fröet från växten och inte en säd eller ett vete alls, ja, bukvete är glutenfri.

Matlagning med bovete

De trekantiga fröna, känd som buckwheat groats, tillverkas ofta i mjöl för användning i nudlar, crepes och många glutenfria produkter på marknaden dessa dagar. För de som övar en matdiet kan råhackgryn hittas i många recept för saker som granola, kakor, kakor, kakor och andra brödliknande produkter. Bovete är ett bra bindemedel och när det blötläggs blir det väldigt gelatinöst. Blötläggning, sköljning och återtorkning av groats producerar en knäckig bovete krispig som också är bra.

Bovete är också den främsta ingrediensen i japanska soba nudlar, som är gjorda av bovete mjöl och är glutenfria.

Hur man lagar böke

Ge din bokhvede en snabb sköljning och laga sedan i ett förhållande 1: 2 till vatten. Det betyder att om du lagar en kopp boghvet, behöver du två koppar vatten.

Låt vattnet koka, täcka, reducera till en simmer och låt din bokhvede laga mat i 30 minuter.

Råbovete och Kasha

Rostad bovete används för att göra traditionella rätter i flera olika kulturer. Vanligtvis kallas rostat bovete som kasha . Om du letar efter obetydliga buckwheatgroats vill du undvika kasha.

Du kan alltid berätta av färgen och aromen. Kasha är en mycket mörkare rödbrun färg och har en stark, nutty, rostad doft till den. Rå bovete groats är ljusbruna eller gröna och har inte mycket av en doft alls.

Näringsmässiga fördelar med bukhöt

Intressant nog studeras bokhvet för nutritionella fördelar. Det används för att lindra några av symtomen på typ II-diabetes samt högt blodtryck. Bokhete innehåller rutin, som är känt för att stärka kapillärväggarna.

Bovete är en stor källa till fiber, liksom andra nödvändiga näringsämnen, inklusive mangan och koppar.