Ugn-Style Corned nötkött och grönsaker

Denna corned beef och kål måltid lagas i ugnen tillsammans med morötter, lök och potatis. Grönsakerna läggs till brisket ca 30 minuter innan det är klart. Det är ett mycket lätt recept att fixa och laga mat.

Gussy upp med färskhackad persilja eller några hackade gräslök.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kött på ett ställ i en stor ugnssäker holländsk ugn; tillsätt 1 kopp vatten. Täck pannan och baka på 325 F (165 C / Gas 3) i 2 1/2 timmar.
  2. Klipp kålen i 6 kilor, var försiktig med att ha en del av kärnan i varje kila för att hålla dem ihop. Skala morötterna och skiva i halva längden och skära sedan i tvärsnittet 2 1/2 till 3 tum. Skala potatiserna och skiv i stora bitar. Skala löken; lämna dem hela om de är ganska små. För större lök, skära dem i halva eller kvart, beroende på storlek.
  1. Ordna grönsakerna runt brisket och tillsätt sedan ytterligare 1/2 kopp vatten. Täck och baka i ytterligare 30 till 40 minuter, eller tills grönsaker är gaffel-anbud.
  2. Ta bort brisketten på en tallrik och omger den med grönsakerna. Strö med färskhackad persilja, om så önskas.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 862
Totalt fett 40 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 290 mg
Natrium 243 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 7 g
Protein 95 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)