Kyckling med ris och chorizo

Vi älskar kyckling- och risrätter, och medan de är utmärkta varma från ugnen (eller ugnen) kan de bli ännu bättre när du kan göra dem framåt och återuppvärma dem. Den här använder billiga, saftiga kycklingslår och får en pop färg och smak av lite sauterad chorizo ​​korv. Du kan lägga till andra grönsaker, till exempel rostade paprika, om du vill, och också leka med olika örter.

Du kan använda konserverade eller tinade frysta kronärtskockhjärtan, eller jag älskar de här lilla påsarna med ångkokta kronärtskockhjärtan, tillgängliga på specialmarknader och high end-stormarknader.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en mycket stor stekpanna över medelhög hög värme, och tillsätt oljan. Krydda kycklingen med salt och peppar på båda sidor, lägg sedan kycklinghudssidan ner i pannan. Brun kycklingen i ca 4 minuter tills huden är gyllenbrun, vrid sedan kycklingen och bruna bottnen i ytterligare 4 minuter. Ta bort kycklingen på en tallrik och lägg åt sidan. Häll av allt utom 1 matsked av fettet kvar i pannan.
  1. Tillsätt chorizoen och sauté tills chorizoen kokas igenom. Överför det till en liten skål.
  2. Tillsätt purjolök i pannan och sauté i ca 8 minuter tills de är mycket mjuka. Tillsätt vitlök och sauté i ytterligare 1 minut. Tillsätt riset och rör om tills riset är väl belagt med purjolök och olja. Vrid värmen upp till högt, tillsätt vitt vin och laga, rör om och om, tills vinet för det mesta avdunstas, ca 3 minuter. Tillsätt kycklingbuljongen och rör om. Blanda blandningen till en simmer och sätt tillbaka kycklingen till pannan på toppen av riset, hudsidan uppåt. Täck panan, minska värmen så att vätskan stannar på en mild simma och koka riset och kycklingen i ca 40 till 45 minuter tills riset är ömt och kycklingen kokas igenom. Vätskan bör absorberas nästan helt.
  3. Ca 5 minuter innan riset och kycklingen är färdiga matar du upp locket och torka kronärtskockhjärtan, röda paprika och timjan i riset under kycklingen. Fortsätt matlagning, avtäckt, i ytterligare 5 minuter.
  4. Strö med persilja om önskat och servera varmt.

Obs: 1 tsk torkad timjan kan ersättas med 2 teskedar fräscha, men du kan lägga till det när du lägger till buljongen.