Crockpot Black Bean Chili Recept

Detta hälsosamma och läckra vegetariska chilirecept med svartbönor och massor av grönsaker lagar mat i din långsamma spis. Det är lätt att göra och färgstarka också.

Du kan använda andra typer av bönor i detta chili recept om du vill. Försök använda pinto bönor, eller njurbönor, eller till och med garbanzo bönor för en trevlig förändring av takten.

Förresten, varje chili recept kombinerar verkligen redan kokta ingredienser. Matlagning smälter ihop och förbättrar de individuella smakerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en tung stekpanna, sajla löken i olivoljan tills den är öm, omrör ofta, ca 4 till 5 minuter. Tillsätt vitlök och laga mat 2 minuter längre. Tillsätt kummin och cayennepeppar , och vad andra kryddor du kanske gillar. Koka i två minuter längre för att blomma kryddorna.

Kombinera lökblandningen med paprika, tomater, buljong, majs, svarta bönor och picante eller taco sås i en 4 till 5 kvart långkokare.

Täck och koka på låg ca 10 timmar eller tills grönsakerna är mjuka. Du kan tjockna denna chili om du vill använda en blandning av ca 2 msk majsstärkelse med 1/3 kopp vatten. Lägg till den långa ugnen, täck och koka i 20 till 30 minuter eller tills det är tjockt. Om du har en nyare, varmare matlagning crockpot , laga hela receptet på lågt i 6 till 7 timmar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 421
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 262 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 20 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)