Turkiet Tamales (Made From Leftovers)

Jag älskar att prova alla typer av kreativa och välsmakande sätt att använda kalkonflöde kvar från semesterns middagar, och dessa kalkon tamales är en av de bästa. Det här receptet utnyttjar inte bara de små olika köttbitarna, utan även kalkonbenen - och all denna godhet är insvept i ett parti av doftande tamales!

Kokning av din semesterkalkon ger dig inte bara en av de rikaste buljonger som man känner till, men ger också kalkon "lard" eller fett, vilket kommer att gå in i din tamales istället för fläskgardin. Vilket underbart sätt att dra nytta av en del av fågeln som så ofta bara förkastas!

Naturligtvis har du kanske inte lust att laga mat en gång till efter att ha hjälpt till att förbereda en semesterfest. Det är okej - kalkon kött, buljong och fett kan vara mycket framgångsrikt fryst , förse dig att paketera dem separat och använda inom tre månader. Ta dem ut igen i slutet av januari, säg att göra tamales till Candelaria-festet (2 februari), ett tillfälle där tamales traditionellt ätas av en och alla i Mexiko.

Vad du behöver

Hur man gör det

Servera tamales omedelbart eller (så många föredrar att göra) kyla dem över natten och äta nästa dag.

 1. Gör din kalkonbuljong och svin: Sätt kalkonbenen, benen, brosket i en stor kruka och täck den med vatten. Täck pannan och koka över medium värme i 2-3 timmar, tillsätt varmt vatten som behövs för att hålla benen täckta. Ta buljongen av värmen och låt den svalna något.

 2. Torka din buljong, kassera alla fasta ämnen. Kyl det över natten. Nästa dag, skrapa bort det vita fettet som har ackumulerats på toppen av buljongen. Mät 2/3 kopp fettet och sätt det åt sidan; Detta är vad vi ska använda för tamalesna. (Om det för en eller annan anledning inte är tillräckligt med kalkonfett till lika med 2/3 kopp, lägg till fläskglass för att kompensera.)

  Mät ut 2 koppar (1/2 liter) av kalkonbuljongen för vår tamale-making; använd resten för ett annat syfte (till exempel att göra kalkon nudelsoppa ) eller frys det för ett annat tillfälle.

 1. Förbered dina majsblad och masa: Placera majsbladen i en stor behållare och täck dem med varmt vatten. Låt dem suga i en timme eller så tills de är ganska mjuka och smidiga. När de är redo, dränera av vattnet.

 2. Kombinera masa harina med bakpulver, salt, 2/3 kopp kalkonfett och 2 koppar kalkonbuljong. Rör mycket bra, först med en träsked och sedan med händerna, tills mycket väl blandat.

 3. Fortsätt att röra med en träsked i minst 15 minuter, utan att stoppa, helst skulle du få en eller flera hjälpare att vända på med denna punkt. Ju mer du slår på masa, ljusare och fluffigare kommer dina tamales att visa sig.

 4. Montera, laga och servera din kalkon tamales: För varje tamale sprida några av masa i mitten av ett majsblad. Lägg några stycken strimlad kalkon och en matsked med mull eller annan sås ovanpå masa. Vik majsbladet på så sätt att masa helt omsluter fyllningen. Vik i bladets båda ändar. Om du vill, sätta ihop det här lilla paketet med godhet i ett annat majblad, bind sedan upp det med en lång remsa riven av ett annat majslöv. Upprepa detta tills du slutar använda masa. (Om du behöver ytterligare anvisningar, se dessa detaljerade anvisningar för omslagning av tamales. )

 5. Placera dina tamales i en tamale kruka eller annan ångkokare. Täck och täpp förseglingen väl. Steam dina tamales i ungefär en timme tills de kokas igenom.

  För att veta om tamales är färdiga, ta en med tang och öppna den. Om fyllningen faller lätt bort från majbladet, göres tamalesna. (Om inte, lägg tillbaka det, sätt tillbaka det i grytan och ånga en stund längre.)

  När tamalesna är färdiga, ta av dem värmen och ta locket ur potten. Låt dem sitta i minst ett par timmar så att de kan fastna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 993
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 121 mg
Natrium 2,875 mg
kolhydrater 187 g
Kostfiber 13 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)