Enkel, lätt Blomkål och Kikärl Curry Recept

De bästa karriärerna är gjorda med de färskaste ingredienserna (inklusive kryddorna) och kokas snabbt, varför är denna Blomkål och Chickpea Curry så, så bra plus enkelt och lätt att göra. En surefire vinnare.

I detta recept, höja den ödmjuka brittiska blomkålen till nya höjder med detta vegetariska Blomkål- och Kikärl Curryrecept. Inte bara är curryreceptet snabbt och enkelt att göra, men det är billigt och näringsrikt. Detta gör curry perfekt för både huvudmåltid, lunch eller en rätter för kött - så passar både vegetarianer och köttätare.

Hemligheten med framgång med denna maträtt är att inte koka över det, särskilt blomkålen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en stor stekpanna, lägg till den hackade löken och koka på en medium värme tills löken är mjuka.
  2. Tillsätt den gröna chillen, ingefära och vitlök och fortsätt att laga mat i 1 minut, var försiktig så att du inte bränner. Tillsätt sedan chilipulver, gurkmeja, garam masala och socker och koka ytterligare en minut under omrörning. Stanna i tomater, kikärter och kokosmjölk , rör om.
  3. Ta bort blomkålens yttre löv, avlägsna den tjocka staven i botten och bröda blomkålen i floretter ungefär lika stor - försök att inte göra dem för små eller de kommer att sönderfalla, för stora och de kommer inte att laga mat.
  1. Tillsätt blomkålfloretterna till den kryddiga såsen i pannan. Smäll i 10 minuter tills blomkålen kokas genom, men inte mjuk. Lägg lite lager eller vatten om såsen blir för tjock.
  2. Titta på kryddor och tillsätt salt och / eller peppar efter behov, rör sedan genom spenat tills det bara börjar glöda.
  3. Servera med kokt ris och / eller Naanbröd eller chapattis.

ANMÄRKNINGAR OM ATT MAKA CAULIFLOWER OCH CHICKPEA CURRY

Färsk är bäst. Använd alltid de färskaste ingredienserna eftersom det här är en snabbkock curry så att en över mogen blomkål inte fungerar.

Färskheten sträcker sig alltid till kryddorna också; det är en vana hos många att hålla krukor i skåpet i många år och förvänta sig att de ska vara bra, de är det inte. Rensa dem regelbundet.


Baserat på ett recept från Love Your Greens

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 370
Totalt fett 13 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 310 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 13 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)