Slow Cooker Fiesta Chicken och Black Beans

Servera denna läckra långa kokta Tex-Mex Fiesta kyckling med en ris eller gräddfil eller guacamole med spansk eller mexikansk stil.

Kycklinglår användes i bilden. Kycklinglåren blev kort seared i ca 1 matsked olivolja innan de gick in i långsam spis. Searing the chicken lägger till lite extra smak, men det är inte ett nödvändigt steg. Använd gärna tomater med eldstekt eller chili-stil om du vill.

Om du lagar maträtten i den höga inställningen kanske du tycker att du måste tunna den lite med lite kycklingbuljong eller vatten. Kontrollera det ungefär en timme innan den är klar och tillsätt lite buljong eller vatten, efter behov.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär de utbenna kycklingbrösten i remsor. Om så önskas, laga kycklingremsor i ca 1 matsked olivolja över medelhög värme, vrid, tills det är brunat.
  2. Tillsätt kycklingen till långsam spis tillsammans med dränerad majs, svarta bönor, kummin, chilipulver, lök, paprika, tomater och tomatpasta. Täck och koka på låg i 5 till 6 timmar eller på HÖG i ca 4 timmar. Kontrollera kycklingen ungefär en timme innan den är klar och tillsätt kycklingbuljong eller vatten för att tunna om det behövs.
  1. Smak och krydda med salt och nymalt svartpeppar, efter behov.
  2. Garnera serveringar med strimlad ost eller guacamole och gräddfil, om så önskas.
  3. Servera fiesta kyckling med uppvärmd majs och Native American stekbröd eller tortillor och varmkokt ris eller detta snabba och lätta mexikanska ris .

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1054
Totalt fett 37 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 307 mg
kolhydrater 100 g
Kostfiber 17 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)