Hur man gör en snabb Instagram Food Video

Om du är på Instagram och följer konton av livsmedelsmärken eller kockar som @Starbucks, @MarcusCooks, @JamieOliver eller @Hatchery har du antagligen sett dessa korta och söta Instagram-videor. Många kulinariska satsningar har upptäckt Instagram-videor som ett engagerande verktyg för att sprida sitt budskap. De flesta videoklipp är optimala och visar enkla recept, tekniker eller ett utdrag av bakom kulisserna.

Göra en plan

Klar för att göra en? Tänk först om ett recept, en teknik eller en historia som kan delas om 15 sek. Börja inte med ett recept som har mer än en handfull ingredienser, en teknik med mer än några steg eller en historia med en komplicerad tomt. Tänk snabbt, enkelt och roligt. Hur man gör en cocktail, skär en avokado, eller kör en mixer är var du ska börja.

Ställ in scenen

Förbered din inställning och ha alla ingredienser och rekvisita redo att gå. Om du vill behålla det enkelt använder du Instagram-appen och bifogar kameratelefonen till ett stativ eller kamerastativ. (En Gorillapod kan fästas på nästan allt.) På så sätt kan du filma och arrangera scenen utan att hålla kameran. Men du kommer snabbt ta reda på att en annan uppsättning händer gör livet enklare. Be en vän att filma dig eller vara modell för ditt Instagram-klipp.

Skjuta

Öppna Instagram-appen och tryck på kameraknappen för att gå in i fotograferingsläget och tryck sedan på videokameraikonen längst ner till höger för att gå in i videoläge.

Håll den stora videoknappen nere, den kommer att skjuta så länge du håller den. Det betyder att du kan fånga en lång ström eller ta en serie korta klipp. Tänk på att du spelar in ljudet också. Använd din inbyggda mikrofon för hörlurar om du planerar att prata över din video.

Redigera

Instagram låter dig se din video och sedan gå tillbaka och ta bort eller lägga till bilder.

För att radera ett skott, gå tillbaka till videoinspelningsläge, tryck på "x" -knappen längst ned till vänster. Det kommer att markera det sista skottet i rött. Tryck på knappen igen för att bekräfta att du vill radera det här skottet. Nu kan du fortsätta lägga till nya bilder eller lämna det som det är. När du har din sekvens på plats lägg till filter (eller inte) och välj en miniatyrbild. Det här är den bild som kommer att dyka upp i din ström, se till att det är en som gör att dina anhängare stoppar, klickar och gillar.

Dela med sig

Lägg till en beskrivning av videon, receptet eller tekniken till din video. Glöm inte hashtags som #foodvideo, #recipevideo, #howto och tagga någon som hjälpte eller var i klippet.

Klar för mer?

Om du vill öka bildkvaliteten, lägg till titlar eller ha fler kontroller över din redigering, kan du använda en professionell kamera och redigera din video med iMovie eller FinalCut. Med en snabb filöverföring kan du ladda upp dina videoklipp till din telefon och sedan importera till Instagram. Tänk på att de flesta videor är rektangulära och Instagram kommer att skära dem till ett kvadratiskt format.