Soft Pita Pocket Bread Recept

Pita fickbröd är bra för en snabb måltid när som helst på dagen. Eftersom pitabröd bildar en stor ficka i mitten när du är bakad kan du fylla dem med lunchkött, fylla dem med slarvig joe eller använd dem som ett mjukt taco-skal. De kan också användas för att skrapa godis sås av din tallrik under en spaghetti måltid. Pita, även känt som peda eller pocketbröd, kommer från Mellanöstern där det är bakat i heta tegelugnar för att få den stora puffbubblan i mitten. I köket kan pita bakas i en förvärmd ugn vid 500 grader F ..

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, blanda salt, socker och jäst. Tillsätt olivolja och varmt vatten. Rör om tills det är upplöst.
  2. Blanda i 1 kopp mjöl och tillsätt sedan långsamt kvarvarande mjöl, 1/2 kopp åt gången, tills degen inte längre kan blandas med träsked.
  3. Vrid degen på mjölkbräda. Knäddeg i ca 5 minuter, tillsätt mjöl när det behövs för att skapa en mjuk deg.
  4. Dela degen i 8 lika delar och form i bollar. Håll deckbollarna ombord och täck om att stiga i 20 minuter.
  1. Flytta ugnsstället till den nedersta inställningen. Förvärm ugnen 500 grader F. Placera bakplåten i ugnen så att den är het när du lägger degen på den.
  2. Efter uppgången, platta varje degboll med handen. Använd rullande stift för att rulla varje degboll så att den är 1/4 tum tjock och ca 5 tum över.
  3. Placera två rundor på bakplåten och baka på det lägsta stället i 8 minuter eller tills det blåses upp. Avlägsna från ugnen, använd en metallspatel för att avlägsna pitabrödorna och placera de följande två rundorna i ugnen.
  4. Efter varje pita har bakats, peka ett hål i det med hörn av spateln och platta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 92
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 178 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)