Den japanska Grillen

Gå ut ur en byggnad på eftermiddagen i de flesta japanska städer och du är tvungen att hitta en Yakitori-bil eller butik. Dessa köpare grillar kött på pinnar som konsumeras av miljoner i Japan. Detta är en riktigt grillad måltid, kokad över en het, direkt eld. Det finns många japanska rätter som denna; tyvärr verkar de flesta platser ha glömt bort elden.

Någonstans i den moderna världen uppfann någon den stora uppvärmda metallplattan.

Denna matlagningsenhet finns i barer, mall mat domstolar, och även fina restauranger där de lagar din måltid precis vid ditt bord. Medan det här är ett enkelt och bekvämt sätt att laga mat snabbt, gör det ingenting för smaken. Så många av världens största recept har tagits bort från elden och sätta på den här stora gasbrännaren uppvärmda metallplattan. Det är som att laga mat på en bilhuvud.

Du kan ta tillbaka de autentiska smakerna genom att ta så många av dessa rätter ut till grillen och sätta dem över en riktig eld, hur de var tänkt att lagas. Ta till exempel Beef Sukiyaki . En stor maträtt som bokstavligen betyder grillad nötkött. Det här är en bra grillad biff skuren i smala remsor och grillad med grönsaker kastade in för att slutföra måltiden. De flesta japanska rätter börjar på det här sättet, med smala köttremsor, oavsett om det är nötkött, kyckling eller praktiskt taget allt annat. Varmt och snabbt är hur dessa kött är avsedda att lagas och din bakgård grill ger dig det perfekta verktyget för att göra det.

Hemligheten till riktigt bra japansk mat är något förlorat i många restauranger. De viktigaste ingredienserna är kött, skaldjur och grönsaker, inte såser och beläggningar som droppar över dem. Varje sås, kryddblandning, marinaden eller kryddor är avsedd att förbättra smak av livsmedel, inte överdriva dem. Till exempel, om du vill göra nötkött teriyaki , en av mina favoriter, börja med en bra biff, marinera det lätt i en tunn teriyaki sås och släng den på en varm grill.

Du vill grilla det varmt och snabbt medan du ibland borstar med marinaden. När du är klar, täck inte den i teriyaki sås, men servera med en liten mängd på sidan. Såsen kan smaka på riset men borde inte dricka ut köttet.

Om du är en riktig hängivare av japansk matlagning, kolla igenom dina recept. Du kommer troligen att upptäcka att många av dem har utvecklats från deras ursprungliga grillade ursprung för att tillfredsställa människors önskan om en snabb spisslösning. Vi är skyldiga oss själva och våra favoritkockar för att spåra dem tillbaka till deras ursprungliga, mer smakfulla förflutna. Kom ihåg att japanerna utvecklat Hibachi-grillar och kol för hundratals år sedan för det uttryckliga syftet att grilla mat. De skulle inte ha arbetat så hårt om de hade stora uppvärmda metallplattor i varje hörnaffär.