Betydelsen av "franskad" i matberedning och hur man franskar kött

Vad det är och hur man gör det

Frenched är en kulinarisk term för processen att skära bort fett och kött från benänden på en revben eller biff för estetisk presentation.

I detta förfarande skrotas benet helt rent av kött, fett och membran med en kniv och lämnar ett vitt ben exponerat som ofta dekoreras med en "chop frill" ( rack av lammkoteletter är ett klassiskt exempel) eller används som en " hantera "för att äta en särskilt stor chop eller biff.

Hur man gör franska kött

Rack of Lamb -Frenching-eller avlägsnar kött, fett och membran som förbinder de enskilda revbenen-ger racket ett rent utseende för en elegant måltid och är en tillfredsställande slaktteknik som du kan göra hemma med lite övning.

Bone-In Pork Chops: Benet hjälper till att ge lite skydd mot överkokning och har också lite fett runt det som håller fläskköttet smaskigare och smakligare. Många kockar föredrar de inlagda koteletterna. Benet franskas för presentation och för att lägga till ett överflöd av smak.

Chick Breast: Fransk kycklingbröst , klippa benen från fågeln och sätt dem åt sidan för att använda i en annan maträtt. Placera en skarp kniv på den främre änden av kycklingen och skära ner på vardera sidan av wishbone. Kasta bort wishbone. Skär ner båda sidorna av bröstbenet och ta bort kycklingbrösten, med vingarna som fortfarande är fastsatta. Trim ändarna av vingarna och kasta bort. Kör kniven runt slutet av varje vinge, tryck på köttet för att avslöja ett visst ben och skrapa köttet från det avslöjade benet.

Du har nu en fransk-trimmad kycklingbröst.

Kycklingben: Använd bakkvart av en kyckling, ta bort lårbenet och sedan "franska" benbenet. Vilka resultat är ett halvbenat kycklingben och lår som sedan kan fyllas med ett antal läckra fyllningar och köttfärs.

Eller laga dem och presentera dem som "kycklinglössar" med benet som ett bekvämt, inbyggt handtag.

Grip trumman i ena handen och vingspetsen i den andra. Böj vingen bakåt kraftigt i foggen mellan trumman och trummetern, så att benet i slutet av trumman sticker ut genom huden. Placera vingen på ett skärbräda och använd en kniv för att skära genom foggen mellan trumman och trummetern, helt separera dem. Därefter trycker du på det exponerade benet i slutet av trumbenet, tryck hela köttet i motsatt ände för att bilda en längd ben som toppas av en knopp kött.

Biff: Tomahawk är en ribeye med ribbenben fastsatt. Det är i princip en cowboybiff med ett längre ben. Tomahawkbenet är ca 20 cm långt eftersom det innehåller längden på benet hela vägen till naveln. Det är sedan franskat, vilket innebär att köttet skärs bort för att exponera benet.

Franskad grönsaker

Frenching hänvisar också till en metod för att tillaga grönsaker, såsom bönor, paprika eller potatis, genom att skära dem i långa smala remsor för jämn matlagning, även känd som julienne. Ett exempel är franska eller franska gröna bönor.