Hur man lär barnens grundläggande matlagningsregler

Matlagning med barn är en bra idé, men du måste lära dig några enkla regler innan du börjar.

Svårighet: Enkelt

Nödvändig tid: 15 minuter

Här är hur:

  1. Läs hela receptet innan du börjar. På det sättet vet du hur länge det tar, vilka ingredienser du behöver och vilken utrustning som behövs för att göra receptet.
  2. Tvätta händerna innan du börjar och tvätta ofta när du lagar mat. Det är viktigt att tvätta händerna med tvål efter hantering av rå kött och fjäderfä, eftersom de kan innehålla bakterier som kan göra dig sjuk. Det är också viktigt att hålla redskap och skärbrädor som berör rå kött och fjäderfä som är separerade från andra livsmedel av samma skäl.
  1. Slå tillbaka ditt hår och bär ett förkläde. Du vill hålla håret ur maten och hålla dina kläder från att bli smutsiga.
  2. Samla alla dina ingredienser innan du börjar. Hacka, riva eller rivna ingredienser och mäta dem i små skålar. Franska kallar detta "mise en place." Det betyder att ha allt uppmätt och på plats innan du lagar mat. Det gör matlagning mycket enklare!
  3. Följ stegen exakt. Om ett recept kräver att smör skall kylas ska det kylas. Om det efterfrågas att ägg ska ligga vid rumstemperatur, lämna dem ut på disken i 15 minuter. Dessa anvisningar är viktiga för att säkerställa att den färdiga produkten kommer ut som önskat.
  4. Få hjälp! Även barn som har lagat mat borde alltid ha en vuxen i närheten för att hjälpa till.