Teriyaki Chicken Recept

En klassisk japansk maträtt med teriyaki kyckling kan enkelt göras hemma med en teriyaki sås med fem ingredienser och cirka 30 minuter av din tid.

Detta recept kan betraktas som en kopi-katt stil recept av din favorit japanska restaurangen teriyaki kyckling. Det blir en favorit veckoslut till din middagsrepertoar som både barn och vuxna kommer att älska!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Poke chicken med en gaffel som hjälper till att absorbera teriyaki-såsens smaker under tillagningen.
  2. Gör teriyaki sås. I en stor skål kombinerar skull, sojasås, mirin, socker och ingefära och blandas väl.
  3. Tillsätt kyckling i skålen och marinera kycklingen i teriyaki såsen i 15 minuter i kylskåpet.
  4. I en stor stekpanna värm olivolja över medelhög värme. Placera kycklinghudssidan ner i stekpannan, koka kycklingens hud först tills huden är brunad. Vänd sedan kycklingen över för att laga den andra sidan, men minska värmen till låg.
  1. Häll sedan teriyakisås som användes för att marinera kycklingen i stekpannan. Täck stekpannan med lock och ångkok kycklingen med låg värme tills den är färdig, och kycklingens interna temperatur når 165 grader Fahrenheit och juicerna är klara.
  2. Ta av locket och låt sjön tjocka något. Det är inte nödvändigt att tillsätta potatisstärkelse eller majsstärkelse för att tjockna såsen. Ta bort pannan från värmen.
  3. Skiv kycklingen och servera på en tallrik. Häll den återstående förtjockade teriyaki-såsen över kycklingen.
  4. Valfritt: Om du vill, garnera teriyakakyllan med ytterligare riven ingefära.

Recept Tips:

Använd benfri kycklinglår för ömt och saftigt kött, eftersom den här skärningen tenderar att vara lite fetare. Eller ersätt med smala benfria kycklingbröst eller mårskär.

För bästa matlagning använder du benfri kyckling med huden på och efter att kycklingen är kokad har du möjlighet att ta bort huden innan du äter. När skinnfri kyckling används, finns det risk för att kycklingen torkar ut när den lagar mat.

Som med något recept, justera mängden socker för att skräddarsy sötmen av teriyaki såsen till din smak.

Frisk riven ingefära kan ersättas med lättanvända pre-grated rå ingefära i ett rör, tillgänglig i japanska och asiatiska livsmedelsbutiker. Det är hyllestabil tills det öppnas och kan förvaras i kylskåpet. Det är en bra, ingen ruttgenväg för att lägga till rå ingefära till något recept.

Använd en stekpanna eller panna med lock.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 541
Totalt fett 23 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 2,019 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)