Kärnmjölk Sweet Potato Salad

Söta potatisar är ganska mångsidiga och detta recept erbjuder ett alternativ till traditionell potatisallad. Den krämiga kärnmjölkförbandet förskjuter potatisens sötma. Ge det här fantastiska receptet ett försök vid din nästa cookout eller speldag firande.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skala, skölj och hugg sötpotatis. Fyll en stor kruka halvvägs full av vatten. Koka upp. Tillsätt salt, rör om och lägg till sötpotatisstycken i potten. Minska värmen till medelhögt, täck och låt potatis koka i 12-15 minuter. De borde vara gaffelmjölk men inte mjuka. Mot slutet av tillagningstiden, förbered ett isbad för sötpotatisen. Fyll en stor skål med is och vatten. Använd en stor sil, skopa bitar ur potten och in i ett isbad.

Låt potatis vila i isvatten i 10-12 minuter.

Skaka rödlök, persilja och selleri enligt ovan. Förbered dressingen genom att kombinera majonnäs, kärnmjölk, salt och svartpeppar i en stor skål. Tillsätt kylda sötpotatis, andra grönsaker och persilja till skål, Tossa väl till kappa. Smak och justera för smak. Lägg till mer majonnäs för en krämigare potatisallad. Överför till en serveringsskål, täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet i 2 timmar före servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 220
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 196 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)