Senap Grön Kycklingsoppa

Mosterd Green Chicken Soup är ett av våra traditionella taiwanesiska nyttårssaker. De långa stjälkarna från grönsaken representerar "långt liv" och det är helt enkelt en bra maträtt för kinesiskt nyår. Eftersom den långa stjälken representerar "långt liv", i Taiwan är senap gröna grönsaker också känd som "long life vegetable" (長年 菜).

Senapgrönsaksen är också känd som "Brassica Juncea". Det är en typ av senapsplantor som inte bara kineser använder i maten men även indiska människor använder det. Den har en mycket unik smak som har en slags lätt pepparrot-senapsmak. Kinesiska och taiwanesiska människor använder denna grönsak i många olika typer av rätter. Du kan steka på den, göra soppa eller till och med bevara den med salt och steka den med lite köttfärs eller bönor. Det är väldigt gott! En annan sak som är värt att nämna om senapgröna är att det inte bara är utsökt men det är också supert hälsosamt!

Senapgröna innehåller höga halter av vitamin K, C och A samt att vara en bra källa till folsyra. Senapgröna ger också en rik källa till antioxidanter och flavonoider som kan hjälpa kroppen att förhindra prostata, bröst, tjocktarm och äggstockscancer.

Regelbunden konsumtion av senapsgreen i kosten är känd för att förhindra artrit, osteroporos, järnbrist, anemi och tros hjälpa till att skydda människor från hjärt- och kärlsjukdomar, astma och kolon och prostatacancer.

Soppa är en väldigt viktig del av det kinesiska köket. Kinesiska och taiwanesiska soppor kompletteras annorlunda med västerländska soppor. I kinesisk matlagning använder kineserna många olika ingredienser för soppa, men sopporna är säsongsbundna och även medicinska. Om jag är sjuk med influensa till exempel, gillar jag att lägga till lite ingefära i min soppa.

Många kineser kommer också att sätta olika typer av kinesisk medicin i sin soppa för att behålla sina kroppar och förbättra deras hälsa. Som du kan säga är det väldigt annorlunda med kinesisk matlagning. En bra soppa kan vara hälsosam, fylla, berika din kropp och bra för magen, förbättra din uthållighet och stärka din hälsa.

Så denna senap gröna kycklingsoppa har inte bara en bra mening men är verkligen bra för din hälsa. Det är en riktigt bra maträtt för att börja ditt nya år med.

Normalt kan du se denna grönsak i asiatiska / kinesiska stormarknader längs den färska livsmedelsmarknaden gång eller kylskåp. Säsongen för denna maträtt är vinter till tidig vår.

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

  1. Blanchera kycklingen och skölj under kallt vatten för att ge en snabb tvätt. Denna procedur blir av med obehag från kycklingen.
  2. Lägg kycklingen i en stockpot och tillsätt ingefära. Tillsätt vatten tills behållarens innehåll är täckt.
  3. Koka det först och låt det simma i 1,5 timmar.
  4. Kontrollera att kycklingköttet är mjukt och sätt senapgröna i soppen för att laga mat tillsammans med kycklingen tills senapgrönsakerna är kokta och stjälken är mjuk. Krydda soppen och det är redo att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 362
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 212 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 5 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)