En lätt klassisk fransk duck en l'orange recept

Duck a L'Orange är möjligen ett av de mest kopierade franska recepten hela tiden. Skålen först steg till berömmelse på 1960-talet och när franska köket blev enormt populärt i Amerika tack delvis till detta kända recept. Receptet har seared duckbröst glaserat med en söt apelsinsås och har varit ett populärt sätt att laga anka i årtionden sedan.

Orange matchar väl med anka, eftersom citrusen skär genom något fett, men det är fortfarande ljuvt, till skillnad från citron. Denna sofistikerade maträtt är ett utmärkt komplement till festmenyer och romantiska middagar. Den lätta såsen kan beredas före tid, och du kan sära ankanen rätt innan du serverar den.

Använd alltid de plumpest anka bröst som du kan hitta. Dessa kallas ofta duck magret på franska och har ett bra lager av fett, så viktigt att hålla köttet fuktigt och lägga till massor av smak.

Skaka inte bort från fettet. Mycket av det görs i matlagning och kan användas i en mängd andra recept, inklusive denna klassiska Pommes Sauté .

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbereda apelsinsås:

Koka sockret och vattnet i flera minuter tills sirapen karamelliserar och blir en guldbrun färg. Tillsätt ättika, juice, skalot och kyckling och simma tills såsen minskas till lite mindre än en kopp.

Skär smöret i små bitar och lägg dem till pannan med 1 matsked orange apelsin. Skaka pannan över medelhög värme tills smöret har smält och ingår i såsen.

Rör i orange sektionerna.

Såsen är nu klar och kan kylas och lagras tills du är redo att förbereda ankabrösten, eller du kan ställa den åt sidan och fortsätta med att laga brösten.

Förbereda och laga anka bröst:

Torka brösten med pappershanddukar. Slash genom fettet på bröstet med en skarp kniv för att skapa ett korsbandsmönster. Detta hjälper till att frigöra fettet, och fettet kommer att skarpa upp när det kokas. Stänk både köttsidan och fettet med lite havsalt och peppar.

Värm en stekpanna över hög värme. Skaka anka brösten snabbt på båda sidor, koka sedan ankan i ca 9 till 11 minuter på varje sida.

Ta bort brösten från pannan och placera dem på en varm tallrik. Täck dem med pappershanddukar och låt dem vila i 5 minuter. Detta hjälper till att mjukna ankan efter tillagning.

Uppvärm såsen. Lägg anka på en het platta, antingen helt eller snyggt skivad. Sked sås över dem. Garnera plåten med den resterande apelsinen och servera omedelbart med Pommes Sauté och gröna bönor .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 580
Totalt fett 24 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 127 mg
kolhydrater 91 g
Kostfiber 10 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)