Classic Chicken Salad

Klassisk kyckling sallad är oerhört tillfredsställande. Om du vill göra dina egna pocherade kycklingbröst för receptet, se noten nedan receptet. Annars borde de strimlade brösten och låren av en inköpt rotisserie kyckling ge rätt mängd för detta recept. Om jag använder rotisserie kyckling för en kyckling sallad, lät jag vanligtvis min man och barn slåss över trummorna och simma benen, huden och vingarna i någon kycklingbuljong för att göra ett berikat lager att använda senare i soppor och andra recept.

Se till att smaka kycklingsallad och se om det behöver mer salt och peppar. Du kan också lägga till halverade druvor till detta för lite söthet och konsistens. Du kan servera detta i en smörgås eller staplade ovanpå en sallad. Kyckling sallad kommer att hålla i kylskåpet i upp till 4 dagar. Om du inte har Vidalia eller andra söta lök kan du använda vanliga röda eller gula lök, men du kanske vill minska mängden till ⅓ kopp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål kombineras majonnäs, vinäger, salvia, salt och peppar. Rör i selleri, lök och kyckling tills kyckling sallad är väl kombinerad. Servera kyld.

Hur Poach Boneless Skinless Chicken Breasts, anpassad från Kitchn:

Gör 1 till 4 kycklingbröst

Om du vill använda lågnatrium kycklingbuljong istället för vatten kommer du att sluta med en rik beståndsdel som kan användas i soppor och andra recept, och kycklingen kommer att ha ännu mer smak.

Välj kryddor för att laga den kycklingen som kompletterar den färdiga maträtten. Använd till exempel ingefära och scallions om du ska använda kycklingen i en asiatisk maträtt och citroner, örter och vitlöklök om du ska använda kycklingen i ett Medelhavsrecept.

Ingredienser:

Utrustning:

Instruktioner:

  1. Placera kycklingen och aromaten i en kruka: Ordna kycklingen i ett enda lager på botten av potten. Det är bra om de överlappar lite, men de lagar jämnare om de är i ett enda lager. Sprid saltet och kryddorna över toppen.

  2. Täck kycklingen med vatten: Om du använder vin, häll det här över kycklingen först. Häll i tillräckligt kallt vatten för att täcka kycklingen med en tum eller så.

  3. Koka upp vattnet: Placera kycklingens kruka på stovetoppen över medelhög värme. Koka upp vattnet. Du kommer att se lite vitt skummande skum som samlas på ytan när vattnet kommer att koka - om du ska använda poppvätskan för en soppa eller ett annat recept, kan du skumma bort det här; annars är det bra att lämna den.

  4. Minska till en simmer, täck och koka: Så snart vattnet kokar, minska värmen till låg, täck potten och låt kycklingen simma. Börja kontrollera kycklingen efter 8 minuter: Den är klar när den är ogenomskinlig genom mitten och en snabbläs termometer i den tjockaste delen av köttregistren 165 grader F. Kycklingen klarar vanligtvis att laga mat på 10 till 14 minuter beroende på tjockleken på kött.

  1. Avlägsna från polpningsvätskan: Ta bort kycklingen från polpningsvätskan och placera den på ett skärbräda.

  2. Servera eller lagra kycklingen: Pocherad kyckling kan serveras varm, rumstemperatur eller sval. Det kan också serveras hela, eller det kan skivas eller strimlas enligt ditt recept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 380
Totalt fett 25 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 109 mg
Natrium 251 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)