Vad är tyska Bohnenkraut (Sommar Savory)?

Bohnenkraut ( Satureja hortensis ) är det tyska ordet för sommarörtigt där det också kallas gartenkraut och bergkraut. Det anses vara ett måste-krydda för matlagning bönor, särskilt gröna bönor. Det ingår också i den franska kryddblandningen herbes de Provence .

Hur det används

Det är en årlig växt, som är relaterad till vinternsartiga, en flerårig. Den har en stark, skarp smak som påminner om oregano, vilket är mindre bitter än vinterns salta.

Båda sorterna kan torkas, men det tyska köket kräver ofta en massa färskt salte under matlagningen, som avlägsnas före servering. Detta beror på att smaken är så stark att det kan vara obehagligt i stora mängder.

Hur det kom till Tyskland

Savory är infödd till det östra Medelhavsområdet och kom till Tyskland på 9: e århundradet, som fördes av munkar för att växa i sina klostergårdar.

Det kan påstås hjälpa till med matsmältning av bönor, vilket minskar obehagliga biverkningar. Torkade ärtor , linser och torkade bönor kokas ofta med salta av samma skäl.

Vilket sommar är salvia komplement

Förutom torkade ärtor, bönor och linser, är sommarvitor också bra med en mängd kött och fisk och kan, när det hackas fint, lägga till smak för en enkel vinaigrette.

Andra örter som går bra med bohnenkraut är persilja, dill, basilika, dragon, lök, suppengemüse ( soppgrönsaker ) och vitlök.

Skillnader mellan sommaren Savory och Winter Savory

Båda typerna av savory härstammar i Medelhavet och har en peppery smak.

Recept Använda Bohnenkraut

Klassiska tyska gröna bönor Recept: Färsk sommarhäriga, trädgårdsfräscha gröna bönor, nötköttbouillon, persilja och smör är allt som behövs för den här läckra skaldjuren.

Hjärtigt tyskt bönsskivrecept : I detta recept används sommarvitor i sin torkade form tillsammans med gröna bönor, fava bönor, rökt fläsklinne, potatis, morötter och lök.