Svensk Tea Ring Recept

Svenska te ringar är en utsökt och annorlunda ta på de klassiska kanelrullarna eller danska . Den är full av torkad frukt och nötter och täckt av en söt mandelglasur. Det ser vackert ut på ett julbord med frukost och gör också en läcker hela dagen jultomten.

Det jättebrödet kräver att degen tar ett tag att stiga, men den färdiga produkten är så värt det!

Detta recept gör en stor mängd deg. Du gör 2-3 te ringar, beroende på storleken du gör dem. Det är definitivt värt att göra en stor sats, eftersom det är tidskrävande och de kommer att gå fort!

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm mjölken, smöret och sockret i en kastrull över medelvärme. Låt det simma, koka inte. Ta bort från värmen och låt det svalna till ljummet. Det kan ta tio minuter eller så. Du kan överföra den till kylskåpet i en annan skål om du behöver påskynda processen!
 2. Häll jäst över toppen av mjölkblandningen och rör om för att kombinera.
 3. Tillsätt ca 7 koppar mjölet och rör försiktigt samman. täcka med en handduk och lägg den på en varm plats för att stiga i ca 1 timme.
 1. Tillsätt resten av mjölet och bakpulvret och rör om att kombinera. Dela degen i två eller tre stora bitar.
 2. Rul ut en bit i taget i en stor rektangel. Låt den vara relativt tjock, cirka 1/2 tum. Se till att rektangeln är lång, breddvis. Tänk varmkorv, inte hamburgare.
 3. Häll ungefär 3/4 kopp smör över degen och strö ca hälften av kanel och socker över toppen. Strö över halva torkade frukter och hackade pekannötter.
 4. Rul degen bort från dig i en smal rulle tills den är helt rullade. Knippa sömmen ihop och skär sedan i 2 tums skivor. Ta med de två ändarna av rullen och kläm ihop dem. Överför försiktigt till ett pergamentfodrat bakplåt. Skär stora spår 3/4 av vägen genom degen, gör ca 10 stycken. Vrid varje snittdel på sidan.
 5. Borsta toppen av ringen med smält smör och täck försiktigt med en trasa. Upprepa med resten av degen. Låt det stiga i ca 30 minuter. Medan den stiger, förvärmas ugnen till 375 F.
 6. Baka rullar i ca 25 minuter, inte över baka. De ska vara lätta bruna och lite fasta vid beröringen. Tält med viss folie om den brinner för snabbt.
 7. Vispa ihop pulverformigt socker, mjölk, mandel extrakt och vanilj extrakt. Om det är för tjockt, lägg till lite mer mjölk, om det är för tunt, lägg till lite mer socker.
 8. Ta bort ringar från ugnen och om du kan klara låta dem svalna lite och torka sedan glasyr över toppen, skiv och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 266
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 38 mg
Natrium 62 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)