Kappamaki: Gurka Sushi Roll

Gurka rullar kallas kappamaki i Japan. Det är en av de mest populära sushi-rullarna och är lätt att göra, med bara tre ingredienser - nori (torkad tång), sushi ris och gurka. Eftersom det inte finns någon fisk är denna rulle också perfekt för vegetarianer.

Ordet kappa betyder inte egentligen gurka på japanska (det är kyuuri ); det hänvisar till en demon eller imp figur från japansk traditionell folklore. Ordet kappa är en kombination av ord som betyder "flod" och "barn" och är relaterat till vatten. På något sätt är en kappa associerad med gurkor, därav namnet på denna sushi-rulle. Intressant är inga andra japanska gurka rätter kallas kappa.

Detta recept kräver japanska gurkor, som är långa, smala och tunnhudda. De har inte frön eller någon bitter smak och är därför lätta att hantera och ett nöje att äta. Om du inte hittar japanska gurkor är mini persiska eller engelska gurkor bra ersättningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg en bit nori på toppen av en bambu matta ( makisu ). Sprid ca 3/4 kopp sushi ris ovanpå nori. Lägg 1/8 av gurkapinnarna horisontellt på riset.
  2. Rul upp bambu matta, tryck framåt för att forma sushi i en cylinder. Pressa bambu mattan ordentligt med händerna. Vik upp bambu matta och ta bort sushi rulle. Upprepa processen för att göra fler rullar. Torka en kniv med en våt duk innan du skär sushi. Skär sushi-rullen i bitar av bitar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1126
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 35 mg
kolhydrater 251 g
Kostfiber 8 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)