Stir-fry Lettuce Recept

Redigerad av Liv Wan.

Kinesiska äter sällan rå grönsaker. Det finns ett par recept i kinesiska köket som använder råa salladsblad för att slingra stekt räkor eller hakade. Det finns även ett par recept som använder råa grönsaker, inklusive gurka och vårlök, till exempel i Peking-rostackar, men som regel brukar kinesiska "kokta" grönsaker mycket mer än råa grönsaker.

Bortsett från den här lättanvända friterna salladskålen, i kantonesiska köket finns en maträtt som är mycket populär, kallad stekt stekt sallad med ostsås. Vissa kallar också det "Sallad med Östersås" och på kinesiska översätts den till "蠔油 生菜". Oavsett vad du kallar det är det en extremt utsökt maträtt.

För detta recept kan du använda ostronsås i stället för lätt sojasås och tillsätt ½ en matsked vatten och det är likartat men lika gott.

Se till att alla ingredienser och kryddor är färdiga innan du lagar mat! Jag kommer att tvätta och tömma isbergsallat ca 30 minuter innan du lagar mat, så det torkar ordentligt innan du lagar mat.

Ta en titt på artikeln " Kinesisk stekpanna Tips " innan du börjar laga mat om du är nykomling till kinesisk matlagning eller stekningsteknik.

Isbergssallat har höga vattenhalt och är mycket låg i kalorier så det är mycket bra för viktminskning. Det innehåller också höga nivåer av vitamin A som är bra för dina ögon, ben och immunsystems hälsa.

Det här receptet med friterad sallad visar hur man lagar sallad i kinesisk matlagning. Denna Stir-Fry-sallad är också en bra rätter för kinesiskt nyår, eftersom sallad anses vara en "lycklig" mat. Serverar 4-6 personer.

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

  1. Tvätta sallat, dränera och separera bladen. Det är viktigt att se till att sallat är torrt. Klipp över löven i bitar ca 1 tum bred.
  2. Kombinera risvinet eller torr sherry, sojasås och socker i en liten skål, omröring. Avsätta.
  3. Värm woken med olja på mediumhög värme. När oljan är varm, tillsätt vitlök, ingefära och röda pepparflingor, rör stek tills aromatisk (det tar 5-10 sekunder.) Och tillsätt sallat.
  1. Stir-fritera sallat, strö med saltet, i 1-2 minuter, tills bladen börjar brinna.
  2. Ge såsen en snabb omröming och virvla den i wok. Rörsteg i 1-2 minuter tills salatet blir mörkt grönt. Avlägsna från värmen och rör i sesamoljan. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 123
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 179 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)