Lava Cake Truffles

Är de tryffel? Är de tårta bollar? Egentligen är de båda! Dessa eftergivna godis har ett mjukt tryffelcenter omgivet av en rik chokladkakablandning. De är färdiga med en dunkling i mer choklad, för att göra dem till den perfekta bärbara, pop-able desserten!

Precis som klassiska lavakakor är fyllda med en gooig chokladblandning som flyter när den är varm, förblir tryffeln i dessa godisar läckert mjuk och även om den inte flyter som lava, ger den den perfekta kontrasten till kakan och den skarpa choklad skal.

Missa inte bildtutorialen som visar hur man gör tårta tryffel , som använder många av samma tekniker som dessa tryffel kräver.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ganachen först. Placera den hackade choklad i en medium skål och häll den tunga kräm i en liten kastrull.

2. Värm grädden över medelhög värme och sätt den bara till koka. Häll den heta grädden över den hackade chokladen och låt den sitta i en minut för att mildra chokladet. Efter en minut varpa försiktigt på grädden och choklad tills blandningen är jämn och blank. Tryck på ett lager av klädesplåt på toppen av chokladet och kyl det tills det är tillräckligt skönt, ca 90 minuter.

Om du vill påskynda processen sprider du ganachen i ett tunt skikt på ett bakplåt, trycker på klämplåten på toppen och kyler det i 30 minuter.

3. När ganachen är fast, rulla den i små bollar på en dime, och placera dem på ett vaxat pappersfodrat bakplåt. Du borde få ca 36 bollar. Återgå bollen till kylskåpet för att fastna i ca 30 minuter.

4. När du väntar på att ganachebollarna ska vara fasta, bereda tårtblandningen. Kombinera kaksmjölen med 1/2 kopp chokladfrystning och blanda allt ihop med händerna och arbeta frosten i smulorna jämnt tills du har en fuktig blandning som håller ihop när du trycker på den i en boll. Beroende på hur fuktig din tårta ursprungligen var och din personliga preferens kanske du vill lägga till ytterligare 1/4 kopp frost tills du får en textur som är lätt att arbeta med men inte gummy eller fuktig.

5. När ganachecentren är fasta, är det dags att montera tryffelarna. Ta en 1-tums boll av tårta blandning och tryck en ganache boll i mitten. Rulla det mellan dina palmer för att runda det och sätt det på bakplåten. Upprepa processen att sätta in ganachebollar i tårta bollar tills alla tryfflarna är monterade. Återställ brickan till kylskåpet tills kakttrufflorna är tillräckligt starka för att dyka, cirka 30 minuter.

6. Smält mjölkchoklad godisbeläggningen tills den är jämn och flytande. Doppa en tårta boll i godisbeläggningen med hjälp av doppverktyg eller en gaffel, och när den är helt belagd, sätt den på bakplåten.

Repetera tills alla tryffel är doppade.

7. Om du använder den mörka chokladfärgen som dekoration, smälta den i mikrovågsugnen. Häll det i en plastpåse och ta av ett hörn. Dryck chokladet dekorativt över tryffelarna. Låt beläggningen sätta helt.

8. Förvara Lava Cake Truffles i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till två veckor. Dessa tryffel bör serveras vid rumstemperatur, så ganache inuti är mjuk och smidig.

Craving mer? Kolla in dessa recept:

Klicka här för att se alla Cake Candy Recept!

Klicka här för att se alla Truffle Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 211
Totalt fett 15 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 4 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)