Blomkål och Korvsteg Med Cheddarost

Detta är en läcker kombination och en bris att förbereda. Korv och lök är kort sauteed, sedan kastas de med den krydda blomkålen och stekas till perfektion. En toppning av skarp cheddarost avslutar skålen vackert.

Servera med en lätt kastad sallad eller skivade tomater för en bra smakspresimiddag.

Jag kände att ost och korv tillsatte tillräckligt saltighet, men du kanske vill lägga till ca 1/4 tesked salt om din Creole kryddablandning är saltfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F. Spray en 2-korts bakfat med nonstick matlagningsspray eller smörj lätt med lite olivolja eller smör.
  2. Kasta blomkålen i en stor skål med kryddblandningen, persilja, peppar och salt, om du använder. Avsätta.
  3. Värm 1 matsked olivolja i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök och korv. Kok, ständigt omrör, tills den är brunad, ca 4 minuter.
  4. Tillsätt korv och lökblandning till blomkålen. Kasta, drizzling med resterande 1 matsked olivolja. Blanda alla ingredienser noggrant.
  1. Skeda blandningen i bakningsrätten och baka i ca 25-30 minuter tills blomkålen är öm och brunad. Rör om en gång eller två gånger under stekningstiden. Stänk osten överst, sätt tillbaka till ugnen och fortsätt att baka i 3 till 5 minuter tills osten smälts. Serverar 5 till 6

Näringsfördelning per 3/4 kopp (4-gånger) servering med andouille korv och 1 kopp ost:

Kalorier 255, kalorier från fett 173, totalt fett 19,2, natrium 932 mg, totala kolhydrater 6,0 g