Brisket med Mango Grillsås (Kött)

Även om det ofta betraktas som semesternspris, gör brisket ett utmärkt val när du matar en folkmassa - eller vill bara ha några goda rester på hand för måltider eller smörgåsar senare i veckan. Cookbook-författaren Ronnie Fein satte en ny spinn på en klassisk favorit genom att införa hennes sparkiga grillsås med färsk mango, ingefära och en touch av jalapeño.

" Med så många icke-röda köttätare i min familj", berättar hon i The Modern Kosher Kitchen, " Jag gör inte brisket för ofta, men när jag gör det gör jag det stort, med en hel brisket (plus andra skuren). Vi föredrar det Texas-stil: grillad och sladdad med grillsås som fångar flammorna för att göra de fantastiska, svarta "brända ändarna". "

Tips: Även om Fein gillar att avsluta hennes brisket på grillen, kan du säkert använda ugnen om du föredrar det.

Recept reprinted med tillstånd från Modern Kosher Kitchen © 2014.

Modern Kosher Kök finns både för Kindle och i paperback. Köp på nätet

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Mango-Grillsås:

Skala mango och puré köttet i en matprocessor. Ställ den åt sidan.

Värm vegetabilisk olja i en kastrull över medelvärme. Tillsätt löken och koka i 2 till 3 minuter eller tills det är något mjukat. Tillsätt vitlök, apelsinskal, ingefära och jalapeño peppar och laga mata kort.

Tillsätt mango puré, ketchup, apelsinjuice, melass, sojasås och pepparrot. Rör omedelbart för att blanda ingredienserna.

Koka upp över medelhög värme, rör om och sänk värmen. koka, rör om ibland, i ca 15 minuter, eller tills den är förtjockad. Låt svalna. Gör ca 21/2 koppar (625 g).

Gör brisket:

Förvärm ugnen till 225 ° F (107 ° C). Placera köttet i en stor stekpanna och strö över salt, peppar, vitlökspulver och paprika. Sprid lökskivorna på toppen. Strö med mer paprika.

Täck pannan tätt. Baka i 7 till 8 timmar eller över natten (mindre tid för en mindre brisket). Ta bort kött och lök. Låt köttet svalna.

Precis före servering, förvärma en utomhusgrill eller ugnsbrygga. Slakta lite av grillsåsen över köttet och grilla eller bröda i 12 till 15 minuter, ibland använda mer sås efter behov. Skiva och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 819
Totalt fett 37 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 304 mg
Natrium 434 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 100 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)