Krämig Recept Newburg Recept

Servera den här stora provsmakningsreisen Newburg över ris, blöta konditorivaror eller på toastspår . Lägg till en sallad eller ångad grönsaker för en fantastisk måltid.

Den klassiska skålen Lobster Newburg (eller hummer a la Newburg) blev känd 1876 av Delmonico New York City restaurang. Kock Charles Ranhofer fick receptet från Ben Wenberg, en västindiska sjökapten, så det var första namnet hummer a la Wenberg. På grund av en utfall mellan restaurangen och Wenberg togs maträtten av menyn. På grund av sin popularitet blev det återföras med ett nytt namn, hummer a la Newberg (ett spel på namnet "Wenberg"). Kocken Ranhofer kallade det också "hummer a la Delmonico", men namnet "Newberg" fastnade. Stavningen hade dock ändrats till "Newburg" i slutet av 1800-talet.

Såsen är en rik grädde och äggulskås sås med en liten mängd sherry och cayennepeppar. Denna version av det berömda receptet är gjord med räkor och extra svamp i stället för hummer, och medan muskotillsatsen ger extra smak åt såsen är det valfritt.

Se tips och variationer under receptet för några ytterligare ingrediensidéer och substitutioner.

Källa: Encyclopedia of American Food and Drink

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smälta smöret i en medelstora kastrull över medelvärme. Om du använder svampar, sautera, rör om tills det är gyllene.
  2. Blanda mjöl och kryddor i smöret. Koka, rör om i ca 2 minuter.
  3. Lägg gradvis hälften och sherry till rouxen; Koka tills såsen är jämn och har förtjockat, ständigt omrör.
  4. Slå äggulorna i en liten skål.
  5. Vispa omkring en tredjedel av den heta gräddesåsblandningen i äggulorna. Tillsätt äggulan och såsblandningen tillbaka till kastrullen och visp att blanda.
  1. Värm till 175 F eller tills gräddesåset täcker baksidan av en sked.
  2. Tillsätt räkor och värme genom omröring hela tiden. Servera räkor och sås över blöta konditorivaror, ris, ängelhårspasta eller toastspår .

Serverar 4.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 652
Totalt fett 32 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 631 mg
Natrium 2.225 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 3 g
Protein 64 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)