Rostad Broccoli Rabe Recept

Lackiga grönsaker av broccoli rabe (rapini) verkar inte som ett självklart val för rostning, och de är vanligare sauterade eller till och med stuvade, men den torra värmen hos en het ugn har en fantastisk effekt på dessa korsfrukter. Det reducerar dem till mer hanterbara stalker och bitar, brinner sina ruffly kanter och tättar deras famously bittera kant med lätthet.

Medan det här receptet förutsätter att du har en gäng broccoli rabe, är det här lätt att dubbla eller tredubbla, så länge du har kokkärl och ugnsutrymme för att göra det så. Den riktiga nyckeln, som nästan alltid är fallet med rostning av grönsaker, sprider dem i ett enda lager, så varje bit har en chans att ha mycket kontakt med ovns heta luft och bli öm och brun.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 ° F (jag måste notera att var som helst i området 350 ° F till 425 ° F fungerar så, om du redan har något i ugnen, behöver du inte vänta innan du slår in broccoli-raben).
  2. Trim broccolaben och sprid den på ett bakplåt eller i en stekpanna. Driva grönsakerna med olivoljan. Använd dina händer eller två skedar för att vrida och kasta broccoli raben runt, så det är allt mer eller mindre lätt belagt med oljan. Sprid broccoli tillbaka i så mycket av ett enda lager som möjligt och strö över det med salt.
  1. Rosta broccolärtan tills den sänks i storlek med ungefär två tredjedelar och är brun på kanterna, ca 20 minuter. Beroende på din ugn (och vad som annars kan vara i det) kan det ta längre tid. Använd gärna tänger för att kasta och vända bladet runt en gång var 10: e eller så om du är benägen. Servera rostad broccoli rabe varm eller varm.

Valfria garneringar: Jag hittar en spritz av färsk citronsaft och några chili pepperflingor är ett trevligt tillskott, men andra kan föredra några färska örter eller en krämig yoghurt eller crème fraiche . Gratings eller spåner av parmesanost är en klassisk toppare och den salta biten den lägger till är en bra motpunkt till den hårdare sidan av broccoli rabs natur.

Servering Broccoli Rabe: Rostad broccoli rabe är en härlig skål på egen hand, men det ger också en levande, bitter bit till tallrikar av rostade grönsaker. Bitter inte din väska? Jag förstår, det är inte för alla, och det är inte heller broccoli-rabe, men för de av oss som älskar det, är dess intensiva smak en del av överklagandet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 53
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 114 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)